Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φωτίου: Η κυβέρνηση δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα που θα ενισχύουν την ακραία φτώχεια

Φωτίου: Η κυβέρνηση δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα που θα ενισχύουν την ακραία φτώχεια
Κανονικά πιστώνονται οι λογαριασμοί των δικαιούχων για την κάρτα σίτισης είπε η κα.Φωτίου
Την θέση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα που θα φέρουν και άλλους ανθρώπους σε κατάσταση ακραίας φτώχειας διατύπωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου.
Σε δηλώσεις της στο Παραπολιτικά Fm η κα.Φωτίου και ερωτηθείσα για το αν θα ψηφίσει τυχόν νέα μέτρα, είπε πως δεν απαντά σε υποθετικές ερωτήσεις, τονίζοντας ωστόσο ότι η ίδια θα συνεκτιμήσει με όλη την κυβέρνηση το αποτέλεσμα της αξιολόγησης.
Όσον αφορά την ταλαιπωρία των πολιτικών για την κατάθεση δικαιολογητικών για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης είπε ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ρυθμιστεί όλες οι λεπτομέρειες και θα επιλυθούν τα προβλήματα.
Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις της στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η κα.Φωτίου διευκρίνισε πως οι δικαιούχοι του κοινωνικού επιδόματος «εκτός του χρηματικού ποσού που τους πιστώνεται, γίνονται αμέσως δικαιούχοι ελεύθερης πρόσβασης στο σύστημα υγείας, στα κοινωνικά παντοπωλεία, σε όλες τις κοινωνικές δομές του ΕΣΠΑ, ενώ τα παιδιά τους γίνονται δεκτά σε παιδικούς σταθμούς και στα σχολικά γεύματα», ενώ υπενθύμισε και το σχετικό πρόγραμμα που υποχρεούται να βρει εργασία μέσα στο 2017 για το 10% των άνεργων δικαιούχων.
Όσον αφορά την κάρτα σίτισης, η υπουργός είπε ότι πιστώνονται κανονικά οι δικαιούχοι για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, επισημαίνοντας ότι οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται αποκλειστικά σε τεχνικά θέματα, τα οποία αποκαθίστανται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης