Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Να ηρεμήσει ο Μητσοτάκης – Να τρέξουν όλοι για να κλείσει η αξιολόγηση στις 20/2

Παπαδημούλης: Να ηρεμήσει ο Μητσοτάκης – Να τρέξουν όλοι για να κλείσει η αξιολόγηση στις 20/2
Δύσκολα θα πάρουμε ελάφρυνση του χρέους πριν από τις εκλογές στην Ευρώπη τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Να ηρεμήσει καλεί τη ΝΔ και τον πρόεδρο της Κ. Μητσοτάκη αναφορικά με τις καταγγελίες της για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος στο κρίσιμο θέμα της αξιολόγησης, καλεί όλες τις πλευρές να τρέξουν έτσι ώστε αυτή να κλείσει στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
«Συνιστώ στον κ.Μητσοτάκη να ηρεμήσει.
Να πάψει να υιοθετεί τη γραμμή Γεωργιάδη – αυτή που λέει δεν θέλω να κλείσει η αξιολόγηση για να πέσει ο Τσίπρας -, και να πράξει τα νόμιμα με το «πόθεν έσχες» της συζύγου του αντί να ουρλιάζει εναντίον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μέσω του διευθυντή του γραφείου του» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ.Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει να «επιτρέψουμε σε μια αποπροσανατολιστική οξύτητα, διχαστική, με λάσπη γύρω από το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι, να δηλητηριάσει αυτό που μπορούμε να πετύχουμε μετά από πολύχρονες θυσίες του ελληνικού λαού, δηλαδή να αρχίσει να μειώνεται η ανεργία, να δημιουργηθούν δουλειές και να βγούμε από αυτό το τούνελ που μας έριξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».
Αναφερόμενος στην έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, ο κ.Παπαδημούλης είπε πως υπάρχουν στοιχεία σε αυτήν, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την ελληνική πλευρά, όπως για παράδειγμα ότι δεν χρειάζεται να γίνει άλλη δημοσιονομική προσαρμογή, ότι πρέπει να ελαφρυνθεί το χρέος και να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Ωστόσο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να τα δώσουν όλα αυτά πριν τις εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία.
«Εκτιμώ ότι μπορούμε να πάρουμε μια σημαντικά μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους και επανεκτίμηση προς τα κάτω των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018, αλλά δεν νομίζω να ανακοινωθούν αυτά πριν τις εκλογές» είπε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους, δανειστές και ελληνική κυβέρνηση να τρέξουν έτσι ώστε η αξιολόγηση να κλείσει στις 20 Φεβρουαρίου με αμοιβαίες υποχωρήσεις.
Όπως είπε ο κ.Παπαδημούλης, οι δυνάμεις που θέλουν λύση και όχι αδιέξοδο είναι περισσότερες από εκείνες του καλοκαιριού του 2015.
«Το συμφέρον όλων είναι να κλείσει η αξιολόγηση πριν από τις ολλανδικές εκλογές (...).
Όσο καθυστερούμε αυξάνεται η αβεβαιότητα και ο λογαριασμός των μέτρων» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης