Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Δεν θα υπάρξουν θεαματικές εξελίξεις από τη συνεδρίαση του ΔΝΤ – Να περάσουμε στην ανάπτυξη

Παπαδημούλης: Δεν θα υπάρξουν θεαματικές εξελίξεις από τη συνεδρίαση του ΔΝΤ – Να περάσουμε στην ανάπτυξη
Η αιτία για το μη κλείσιμο της αξιολόγησης είναι οι διαφωνίες μέσα στους δανειστές, και κυρίως μεταξύ ΔΝΤ – Βερολίνου είπε ο κ.Παπαδημούλης
Την θέση ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΝΤ δεν αναμένονται θεαματικές εξελίξεις για το ελληνικό ζήτημα διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη η χώρα να περάσει στην ανάπτυξη.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Παπαδημούλης υποστήριξε ότι το ΔΝΤ θα συζητήσει «μία μπαγιάτικη έκθεση», επισημαίνοντας ότι «το ΔΝΤ με δική του ευθύνη, παρόλο που είχε συμφωνήσει την συμμετοχή του, εδώ και 1,5 χρόνο δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ και δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει».
«Ο βασικός λόγος που καθυστερεί η ολοκλήρωση αυτού του πακέτου είναι οι διαφωνίες μέσα στους δανειστές και κυρίως μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ.
Στις Βρυξέλλες καταλαβαίνουν τις συνέπειες μιας καθυστέρησης» είπε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος ερωτηθείς για τις δηλώσεις του υποψήφιου πρέσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ Ted Malloch για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, υποστήριξε ότι πρόκειται για τοποθετήσεις ακροδεξιάς προέλευσης που τυγχάνουν της ευρείας αποδοκιμασίας στην Ευρώπη.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη ΝΔ και στο αίτημα της για εκλογές, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει «το χατήρι των Μητσοτάκηδων».
«Θα προχωρήσουμε γιατί πρέπει επιτέλους αυτή η χώρα να περάσει σε μία περίοδο, που θα έχει ανάπτυξη» είπε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υπονομεύει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.
«Εάν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, έλεγαν αυτά που λέει ο Pittella, αυτά που λέει η Σύνοδος του Νότου, αυτά που λέει ο Schulz, αυτά που λέει το Ευρωκοινοβούλιο, ότι δηλαδή είναι αδιανόητο να ζητάς από μία χώρα να νομοθετήσει από τώρα για το ’19, τότε θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα» υποστήριξε ο κ.Παπαδημούλης,  τονίζοντας πως θα βοηθούσε την εθνική προσπάθεια, «αν και ο κ. Μητσοτάκης αποδοκίμαζε την προληπτική νομοθεσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης