Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Η αξιολόγηση θα κλείσει στις 20/2 – Σε ρόλο τεχνικού συμβούλου το ΔΝΤ

Παππάς: Η αξιολόγηση θα κλείσει στις 20/2 – Σε ρόλο τεχνικού συμβούλου το ΔΝΤ
Δεν θα υπάρξει καμία μείωση του αφορολόγητου υποστήριξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής
Την αισιοδοξία του ότι στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου θα κλείσει η αξιολόγηση εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, ο οποίος υποστήριξε πως το ΔΝΤ θα παραμείνει σε ρόλο τεχνικού συμβούλου.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Παππάς υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να μειωθεί το αφορολόγητο όριο και επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker πρότεινε να κλείσει τώρα η αξιολόγηση και η συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο και τη λήψη νέων μέτρων να πάει για μετά τις εκλογές στη Γερμανία, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τα τέλη Σεπτεμβρίου.
«Η Κομισιόν μπορεί και πρέπει να παίξει έναν πάρα πολύ ενεργό ρόλο.
Η κινητικότητα του προέδρου Juncker είναι κάτι θεμιτό και ευκταίο, διότι όπως γνωρίζετε είναι και ο πρώτος πρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος εξελέγη εκ των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών.
Άρα περιμένουμε από τους θεσμούς, οι οποίοι έχουν και τη δημοκρατική λογοδοσία στο DNA τους να παίξουν αυτόν τον ενεργό ρόλο» είπε ο κ.Παππάς.
Ερωτηθείς για την πορεία της διαπραγμάτευσης και για το εάν πράγματι φοβάται αυτή να συρθεί έως το καλοκαίρι, ο κ.Παππάς εκτίμησε πως δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο.
«Όλες οι πλευρές έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτό το πράγμα δεν ευνοεί κανέναν και θα είμαστε πάρα πολύ σύντομα σε θέση να ολοκληρώσουμε.
Είμαστε αισιόδοξοι ότι στις 20 Φεβρουαρίου αυτό το πράγμα θα κλείσει και θα μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε τη χώρα» είπε ο κ.Παππάς, επισημαίνοντας ότι η συμφωνία μπορεί να κλείσει με το ΔΝΤ να παραμένει σε ρόλο τεχνικού συμβούλου.
«Και θεωρώ ότι ακόμα και σε κύκλους πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας αυτό έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητό» τόνισε ο κ.Παππάς

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης