Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιτσιόρλας (υφ. Οικονομίας): Επιδίωξη μας να κλείσει το συντομότερο η αξιολόγηση – Είναι προς το συμφέρον όλων

Πιτσιόρλας (υφ. Οικονομίας): Επιδίωξη μας να κλείσει το συντομότερο η αξιολόγηση – Είναι προς το συμφέρον όλων
Η καλύτερη λύση για την Ελλάδα θα ήταν μια ευρωπαϊκή λύση χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ είπε ο κ.Πιτσιόρλας
Την θέση ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να κλείσει το συντομότερο δυνατόν η αξιολόγηση διατύπωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στ. Πιτσιόρλας, ο οποίος υποστήριξε πως αυτό επιτάσσει και το συμφέρον όλων.
«Η δική μας επιδίωξη είναι να κλείσει το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση.
Όμως δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, αλλά και από το ΔΝΤ και τις σχέσεις του με τους Ευρωπαίους
Το ΔΝΤ είναι σε μεταβατική φάση [...]
Δεν είναι για να κάνουμε προβλέψεις αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει για το ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο κοινό συμφέρον όλων είναι να κλείσει η αξιολόγηση.
Βεβαίως ο καθένας τραβάει το πάπλωμα όσο μπορεί» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Πιτσιόρλας, ο οποίος περιέγραψε ποια θα ήταν η καλύτερη λύση για την Ελλάδα.
«Η καλύτερη λύση για την Ελλάδα θα ήταν από την αρχή μια ευρωπαϊκή λύση χωρίς τη συμμετοχή του Ταμείου, το οποίο ασχολείται με διαφορετικές οικονομίες στον πλανήτη.
Είμαστε στο τελευταίο σκαλοπάτι, να κάνουμε υπομονή, ας το δούμε ως τον τελευταίο σταθμό σε μια δύσκολή διαδικασία.
Να μην τολμήσει κανείς να παίξει με τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών» τόνισε ο υφυπουργός αναφέροντας πως «οι εύκολες κριτικές δεν βοηθούν, η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να κλείσει η αξιολόγηση αλλά θα διαπραγματευτούμε όσο σκληρά γίνεται».
Ερωτηθείς για τις επικρίσεις που διατυπώνει η αντιπολίτευση αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις ο κ.Πιτσιόρλας είπε ότι το πρόγραμμα προχωράει.
«Παρά τις δηλώσεις Schaeuble το πρόβλημα είναι το χρέος, καθώς η χώρα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές και υποχρεώθηκε να υπαχθεί σε μνημόνιο» τόνισε ο υφυπουργός, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν παθογένειες στην οικονομία, οι οποίες καταπολεμούνται σταδιακά αν και το σκληρό πρόγραμμα που υλοποιείται δεν βοηθά την ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί με ταχύτερους ρυθμούς.
«Το 2017 είναι η χρονιά στροφής για την ελληνική οικονομία.
Αν κλείσει η αξιολόγηση και με την ολοκλήρωση των μεγάλων επενδυτικών σχεδίων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, θα έχουμε μια καινούργια εικόνα» τόνισε ο κ.Πιτσιόρλας, υπογραμμίζοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει τόσες επενδύσεις όσες δεν έγιναν όλα τα προηγούμενα.
Όσον αφορά το αίτημα της ΝΔ για εκλογές ο κ.Πιτσιόρλας είπε ότι «η αντιπολίτευση κάνει τη δουλειά της, επισημαίνει τα προβλήματα, αλλά το αίτημα για εκλογές είναι λάθος, βάζει τη χώρα σε περιπέτεια και δημιουργεί αρνητικό κλίμα».
«Όλα τα κόμματα διαχειριζόμαστε τα τελευταία χρόνια μια τεράστια κρίση, γιατί η οικονομία δεν καταστράφηκε από τα δυο χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι για να τα αλλάξουμε όλα.
Το χειρότερο αυτή τη στιγμή είναι μια προεκλογική περίοδος.
Να ξεκινήσει η ανάπτυξη και έχουμε χρόνο και εκλογές να κάνουμε και να αντιπαρατεθούμε και όλα να τα κάνουμε» είπε ο υφυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης