Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Στόχος να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο η αξιολόγηση - Χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών

Γεροβασίλη: Στόχος να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο η αξιολόγηση - Χωρίς  υποχωρήσεις σε θέματα αρχών
Η ΝΔ «να σταματήσει το ψαλτήρι περί εκλογών», είπε η Ο. Γεροροβασίλη
«Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατόν η αξιολόγηση και να ασχοληθούμε στη συνέχεια με τα πιο σοβαρά και κρίσιμα, πως θα τροφοδοτήσουμε δηλαδή τις μηχανές της οικονομίας και της ανάπτυξης», τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Kontranews» η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη.
Όπως μεταξύ άλλων αναφέρει, «αντιμετωπίζουμε τα προαπαιτούμενα μέτρα ως «συγκοινωνούντα δοχεία».
Η ελληνική κυβέρνηση έχει πει ότι είναι διατεθειμένη να συμφωνήσει, εφόσον υπάρξει σύγκλιση σε όλα τα άλλα ζητήματα.
Σε κάθε, όμως, περίπτωση ζητάμε το έγκαιρο κλείσιμο της αξιολόγησης στη βάση του κοινοτικού κεκτημένου και με σεβασμό στις συνταγματικές και δημοκρατικές αξίες της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Δεν πρόκειται να κάνουμε υποχωρήσεις σε θέματα αρχών».
Σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν το χρονικό ορόσημο της 20ης Φεβρουαρίου χαθεί, απαντά πως «επιδιώκουμε και θα βρούμε λύση το γρηγορότερο δυνατόν, ώστε να πάμε στο επόμενο βήμα που είναι η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, για να ενισχυθεί περαιτέρω η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και να αποκατασταθεί σταδιακά το επενδυτικό κλίμα στη χώρα.
Αυτός είναι ο κοινός τόπος ανάμεσα σε μας και τους νουνεχείς κύκλους των ευρωπαίων εταίρων μας, οι οποίοι αναγνωρίζουν την εξαιρετική πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική οικονομία και δεν επιθυμούν μια τεχνητή αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης.
Πόσο μάλλον όταν το 2017 θα διεξαχθούν εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία, χωρίς να είναι ξεκάθαρη η επόμενη μέρα.
Όσοι εκβίασαν την Ελλάδα το 2015 γνωρίζουν πλέον πολύ καλά πως τέτοιες εγωιστικές και ιδεοληπτικές πρακτικές πλήττουν την Ευρώπη και στρέφουν τους ευρωπαίους πολίτες στην αγκαλιά των ακροδεξιών δυνάμεων.
Στην κατεύθυνση λοιπόν αυτή, της σύγκλισης και της αισιόδοξης επόμενης μέρας, εργαζόμαστε σκληρά.
 Δεν έχουμε, βεβαίως, τη συναίνεση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, που, εν μέσω μιας εθνικής προσπάθειας, εμφανίζεται ως κομπάρσος από το παρασκήνιο παίζοντας με το ίδιο βιολί, και παριστάνοντας με περισσή αυθάδεια τον εκλεγμένο από τις δημοσκοπήσεις πρωθυπουργό.
Όμως, καθιστούμε και πάλι σαφές ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον ελληνικό λαό λεία στα χέρια των προθύμων της ακραίας λιτότητας και της παραφροσύνης του νεοφιλελευθερισμού».
Απαντώντας σε όσους μιλούν για εκλογές, η κ. Γεροβασίλη μεταξύ άλλων τονίζει ότι «το πλάνο είναι ένα και λέει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει με ορίζοντα τετραετίας.
Όλα τα άλλα είναι ανέξοδη σπέκουλα.
Οι δήθεν απόψεις στο κόμμα ή στην κυβέρνηση για εκλογές ή δημοψήφισμα είναι επιλεγμένες υπεξαιρέσεις λόγων από συνολικότερες πολιτικές τοποθετήσεις, με τρόπο που να φαίνονται ως τέτοιες»
«Αυτοί που μιλούν για εκλογές, ή δεν το πιστεύουν αλλά το λένε έτσι για να παραστήσουν τους ικανούς και αποφασισμένους, ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ή είναι τέτοια η επιθυμία τους για εξουσία που αμετανόητοι αδιαφορούν για τις συνέπειες που κάτι τέτοιο θα έχει στη χώρα αυτή τη στιγμή.
Θα ήταν καλύτερα λοιπόν, αν έχουν απομείνει στη ΝΔ κάποια ψήγματα πολιτικής φρόνησης, να σταματήσει το ψαλτήρι περί εκλογών και να δείξει στον ελληνικό λαό ότι είναι από την εδώ πλευρά και όχι από την απέναντι», υπογραμμίζει η υπουργός.
Περαιτέρω, η υπουργός σημειώνει ότι με σταθερά και στοχευμένα βήματα αλλάζει η εικόνα του Δημοσίου, «εκεί που οι προηγούμενες κυβερνήσεις απέτυχαν παταγωδώς ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες να πάψουν να είναι ο μεγάλος ασθενής», σε συνεργασία με όλους τους φορείς δρομολογούνται απλουστεύσεις διαδικασιών, προκειμένου οι πολίτες να μην χρειάζονται δεκάδες δικαιολογητικά και υπογραφές για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους, προχωρά η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και η ψηφιακή υπογραφή, ενώ «αυτήν την περίοδο είμαστε στη φάση κατάρτισης των οργανισμών των Υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων και των περιγραμμάτων εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων.
Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα γνωρίζουμε ποιες υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και που, ενδεχομένως, υπερκαλύπτονται οι θέσεις».
Στον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης συμβάλλει το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη και υπογράμμισε ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα είναι έρμαια του πελατειακών εξαρτήσεων και της ευνοιοκρατίας που γνωρίζαμε επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη και των προκατόχων του.
Πολύ σύντομα θα δείτε ένα διαφορετικό Δημόσιο.
Η ανασυγκρότηση του κράτους αποτελεί κεντρική επιλογή αυτής της κυβέρνησης, προκειμένου η δημόσια διοίκηση να στηρίξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης