Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Ο Τσίπρας έβαλε την υπογραφή του σε όλα – Όποτε και αν γίνουν εκλογές είμαστε έτοιμοι

Γεννηματά: Ο Τσίπρας έβαλε την υπογραφή του σε όλα – Όποτε και αν γίνουν εκλογές είμαστε έτοιμοι
"Ο Τσίπρας δεν διαπραγματεύτηκε τίποτα", είπε η Φ. Γεννηματα
«Όποτε και αν γίνουν  εκλογές εμείς είμαστε έτοιμοι», δήλωσε  μιλώντας στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.
Η ίδια κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, ότι δεν διαπραγματεύτηκε τίποτα, έβαλε την υπογραφή του σε όλα και από «δήθεν επαναστάτης, υποτακτικός και, αλυσοδένοντας την χώρα γίνεται συνεργός».
Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστερήσεις και «δήθεν αριστερές κορώνες» και πως «χάνει χρόνο, δημιουργώντας μόνη της αδιέξοδα».
«Η χώρα στην πιο κρίσιμη ώρα έχει τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αποκάλυψε ότι «δεν υπήρξε ποτέ πρόταση για σύμπραξη».
Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι «ήταν ψέμα ότι μου τηλεφώνησε o κ. Τσίπρας το βράδυ των εκλογών για να δημιουργήσουμε κυβέρνηση.
Δεν υπήρξε ποτέ πρόταση για σύμπραξη.
Όταν ανακοίνωσε τη συνεργασία με τον κ. Καμμένο έγινε ένα τηλεφώνημα για να ευχηθώ καλή πορεία και να πω συγχαρητήρια».
Έκανε λόγο για ένα σχέδιο που χρειάζεται, ένα σχέδιο Ελλάδα όπως είπε, συμπληρώνοντας τους τρεις πυλώνες:
"- Να διαμορφώσουμε ένα κοινό σχέδιο ανατροπών και προοδευτικών αλλαγών στο κράτος, την οικονομία, το κοινωνικό κράτος.
Αυτό το σχέδιο που ονομάσαμε εμείς «σχέδιο Ελλάδα».
Να αξιοποιήσουμε υποδομές που φτιάχτηκαν τα προηγούμενα χρόνια: αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμους και πάνω σε αυτές τις υποδομές να υπάρξει ανάπτυξη βάσει της αναπτυξιακής ταυτότητας κάθε περιφέρειας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της. Τώρα, όχι αύριο. Εμείς αυτό το πρόγραμμα το δουλεύουμε με ανθρώπους που γνωρίζουν τις προτεραιότητες κάθε περιοχής.
Ξεκινάμε με αναπτυξιακό συνέδριο στην Κρήτη τον επόμενο μήνα.
- Το δεύτερο που πρέπει να διαπραγματευτεί μια ισχυρή κυβέρνηση είναι ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
-  Χρειάζεται ουσιαστική διαπραγμάτευση για να μειωθεί το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους και όχι τα μεσοπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα «καλαθάκια» που φέρνει ο κ. Τσίπρας – που του τα παίρνουν πίσω στο τέλος – και θα αποδώσουν μετά από 25 χρόνια".
Xαρακτήρισε «αχρείαστο, απάνθρωπο και αντιπαραγωγικό» το τρίτο  μνημόνιο, ενώ κάνοντας αναφορά στους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων εκτίμησε το 3,5% δεν είναι σε καμία περίπτωση εφικτό.
Τόνισε δε, πως «οι πολιτικοί συσχετισμοί λοιπόν πρέπει να αλλάξουν.
Με τη δύναμη που έχουν σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν ακούν κανέναν.
Επιβάλλουν την επιθυμία τους να διαδέχονται ο ένας τον άλλον και να εναλλάσσονται στον ρόλο του σωτήρα με το μαγικό ραβδί.
Απλά αυτός ο σωτήρας δεν υπάρχει.
Δύναμη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, μείωση των ποσοστών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποδεχθούν ότι η σωτηρία της χώρας βρίσκεται στην εθνική συνεννόηση, στο σχέδιο που πρέπει να συνδιαμορφώσουμε και να υλοποιήσουμε όλοι μαζί.
Όποτε και αν γίνουν εκλογές εμείς είμαστε έτοιμοι και η στάση μας απόλυτα ξεκάθαρη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης