Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξυδάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν άνοιξα θέμα αλλαγής νομίσματος – Η αξιολόγηση θα κλείσει

Ξυδάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν άνοιξα θέμα αλλαγής νομίσματος –  Η αξιολόγηση θα κλείσει
O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ξυδάκης, εκτιμά ότι δεν θα πάμε σε εκλογές
«Δεν άνοιξα θέμα αλλαγής νομίσματος», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ξυδάκης, σε μια προσπάθεια να απορροφήσει τους «κραδασμούς», πολιτικούς και οικονομικούς, που προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του περί μη δαιμονοποίησης μιας συζήτησης ακόμα και για τη δραχμή.
 «Δεν άνοιξα ποτέ θέμα δραχμής», δηλώνει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι  «όσοι σήκωσαν τον κουρνιαχτό δεν έχουν ακούσει τι είπα ή δεν θέλουν», ενώ επιμένει ότι πρέπει να γίνει  συζήτηση για «καθετί που αφορά το μέλλον της χώρας, συζήτηση ουσιαστική, εθνική, χωρίς ταμπού, όπως δεν έγινε επί επτά χρόνια, Και βέβαια ανοιχτή, όχι στα παρασκήνια».
Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «το ευρώ είναι το νόμισμά μας και το ζητούμενο είναι πως θα αναιρεθούν οι εγγενείς ανισορροπίες του που πλήττουν τις χώρες της περιφέρειας.
Αλλά από την άλλη θεωρώ δομικό σφάλμα να λέμε ότι υπάρχουν τομείς του δημόσιου βίου απαγορευμένοι στη συζήτηση».
 Δηλώνει ακόμα πως έχει εμπιστοσύνη στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και του Ευ. Τσακαλώτου, ότι η αξιολόγηση θα κλείσει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, αλλά και ότι δεν πιστεύει ότι θα πάμε σε εκλογές.
Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων και αν θα τα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ότι «τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχουν ως τώρα ψηφίσει δύσκολα μέτρα, με τεράστιο αίσθημα ευθύνης».      
Ο ίδιος θεωρεί «ανάξια σχολιασμού» τα πυρά που δέχτηκε ότι λειτούργησε ως «λαγός» της κυβέρνησης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων «γράφω και δημοσιεύω τη γνώμη μου επί τριάντα χρόνια, κάποτε μάλιστα σε διάσταση με την κεντρική κατεύθυνση του Μέσου που δούλευα».
Ακόμη, χαρακτηρίζει «φαιδρή» την κριτική που δέχτηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, για την εκτόξευση των spreads, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «αν έχω τη δύναμη να ανεβάζω τα spreads με μια τηλεοπτική συζήτηση, μια Τρίτη πρωί, θα έχω μάλλον δύναμη και να τα ρίξω.
Ας μου πει ο κ. Μητσοτάκης  πώς, και σπεύδω να βοηθήσω».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης