Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων): Τρελός και επικίνδυνος όποιος μιλά για δραχμή

Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων): Τρελός και επικίνδυνος όποιος μιλά για δραχμή
O πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, επαναλαμβάνει ότι η καλύτερη εξέλιξη θα ήταν η δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης
«Είναι τρελός και επικίνδυνος όποιος μιλά για δραχμή, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις και την ανθρωπιστική κρίση που θα ενσκήψει από την έλευσή της», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».
Κατά τον ίδιο, είναι «άκρως επικίνδυνο» το να τάσσονται πολιτικοί υπέρ της δραχμής, ενώ υπάρχει θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης, καθώς «δεν έχει συμπαγές "τείχος" υπέρ του ευρώ» και «μέσα της μεγάλο ποσοστό είναι υπέρ της δραχμής».
Όπως αναφέρει ο κ. Λεβέντης, η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού οφείλεται στο ότι ένα μέρος της κοινωνίας θεωρεί υπεύθυνο το ευρώ για την κρίση και τη λιτότητα που υφίσταται η χώρα.
Ακόμη, επαναλαμβάνει ότι η καλύτερη εξέλιξη θα ήταν η δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης, καθώς σε περίπτωση κυβερνητικού συνασπισμού «δεν θα βάλει όρους για άλλους».
Περαιτέρω, αποκαλύπτει ότι είχε προτείνει στον Α. Τσίπρα να φέρει τη συμφωνία της αξιολόγησης στη Βουλή για ψήφιση με 180 ψήφους, όμως ξεκαθάρισε ότι εφ' όσον τα μέτρα που ο ίδιος είχε προτείνει δεν συμπεριλαμβάνονταν στη συμφωνία, δεν θα συνέβαλε στους 180, με την ψήφο του.
Τέλος, περιγράφει τις προϋποθέσεις, με βάση τις οποίες θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη και σημειώνει «είμαι έτοιμος να κάνω πολλές υποχωρήσεις, αρκεί αυτές να μην μεταθέτουν απλά την ημερομηνία καταστροφής της χώρας».
Κατά τον ίδιο, είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχει ως «καθημερινός συνεργάτης και συνομιλητής» του κ. Μητσοτάκη και να συναποφασίζουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης