Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Kαμία ανάγκη για νέα μέτρα – Να αποφασίσουν οι δανειστές μια ενιαία γραμμή για την Ελλάδα

Παππάς: Kαμία ανάγκη για νέα μέτρα – Να αποφασίσουν οι δανειστές μια ενιαία γραμμή για την Ελλάδα
Ευφάνταστα τα σενάρια περί ρήξης Τσίπρα – Τσακαλώτου υποστήριξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής
Την θέση ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη η κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα καθώς η ελληνική οικονομία αποδίδει διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, ο οποίος κάλεσε τους δανειστές να διαμορφώσουν μια ενιαία στάση για την Ελλάδα.
«Η συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ στις 6 Φεβρουαρίου, είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσει και να μπει η συζήτηση επί των πραγματικών δεδομένων, ώστε κάθε πλευρά να πει ποια δεδομένα εμπιστεύεται.
Αυτά του ΔΝΤ ή των Ευρωπαίων, και κυρίως να το πει η γερμανική πλευρά, διότι το Ταμείο επιμένει ότι με βάση τα δικά του στοιχεία απαιτούνται νέα μέτρα, ενώ η πραγματικότητα δεν είναι αυτή» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Παππάς.
«Οι δανειστές δεν είναι ένα ενιαίο μπλοκ, έχουν διαφορές μεταξύ τους τόσο για το χρέος όσο και για το status στο οποίο βρίσκεται η οικονομία.
Αυτήν την στιγμή δεν θεμελιώνεται από τα δεδομένα που έχουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ότι χρειάζονται νέα μέτρα.
Έχουμε συμφωνία ως το 2018, η οποία λειτουργεί και δεν ανακύπτει από πουθενά η ανάγκη για νέα μέτρα, εκτός από άλλες χώρες που είναι σε προεκλογική περίοδο, όπως αυτές στην Κεντρική Ευρώπη.
Είμαι κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα.
Όποιος ισχυρίζεται ότι χρειάζονται, θα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να μας πείσει» υποστήριξε ο κ.Παππάς, αναφέροντας ότι «η Ελλάδα έχει τηρήσει τα συμφωνημένα, έχει αποδώσει δημοσιονομικά, έχει εμφανίσει καλύτερους δείκτες».
«Όλα τα δεδομένα καταμαρτυρούν ότι η ελληνική οικονομία μπορεί και ότι τα καταφέρνει, φαίνεται όμως πως κάποιοι δεν το παραδέχονται, διότι βαρύνονται από τα σφάλματα των δύο προηγούμενων προγραμμάτων.
Η ελληνική πλευρά πριν την συμφωνία του Ιουλίου είχε επισημάνει την ανάγκη να υπάρξει ευρωπαϊκή λύση.
 Άλλοι ζήτησαν το ΔΝΤ και η Ελλάδα συμφώνησε για να προχωρήσει η συμφωνία.
Τώρα οι ίδιοι έχουν πρόβλημα, με τις θέσεις του Ταμείου για την ανάγκη διευθέτησης του χρέους» τόνισε ο υπουργός, αναφέροντας πως δεν χρειάζεται να τρομοκρατείται ο κόσμος αναφορικά με το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να μη μετάσχει στο πρόγραμμα.
«Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι χωρίς νέα συμφωνία.
Δεν χρειάζεται νέα.
Εμείς έχουμε συμφωνία με ESM, που είναι εν ισχύ και αποδίδει» τόνισε ο κ.Παπαπάς, υπογραμμίζοντας πως «στην Γερμανία κλιμακώνεται μια συζήτηση σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα και την ανάγκη να μην υπάρξουν περαιτέρω μέτρα λιτότητας».
Κληθείς να σχολιάσει τα περί ρήξης Τσίπρα – Τσακαλώτου ο κ.Παππάς έκανε λόγο για ευφάνταστα σενάρια, στα οποία όπως είπε, «ποντάρει η ΝΔ, που τα εφηύρε για να απαλύνει τον πόνο της από την συζήτηση στην Βουλή για την διαπλοκή»
«Τα σενάρια πολιτικού εκτροχιασμού, τα σκέφτονται, τα πριμοδοτούν και τα συντηρούν στην επικαιρότητα κύκλιοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εύχονται ακόμη μια καταστροφή.
Καταστροφή δε θα γίνει, η αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα», τόνισε ο κ. Παππάς, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις, όπως αυτή της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1, είπε «αυτές τις δημοσκοπήσεις μπορεί να τις πάρει ο κ. Μητσοτάκης να τις βάλει κάτω από το μαξιλάρι του και να ονειρεύεται ότι θέλει»
«Θα πάθει ότι και οι οπαδοί του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και στο δημοψήφισμα.
Δεν υπάρχει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης» είπε ο κ.Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης