Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Η Ελλάδα δεν εγείρει θέμα ΔΝΤ – Δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεθεί λύση για την αξιολόγηση

Παππάς: Η Ελλάδα δεν εγείρει θέμα ΔΝΤ – Δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεθεί λύση για την αξιολόγηση
Τα τηλεοπτικά κανάλια πληρώνουν, έχουν καταβάλλει 70 εκατ. ευρώ για τέλη χρήσης και φόρο διαφήμισης είπε ο κ.Παππάς
Την θέση ότι η Ελλάδα δεν εγείρει θέμα για το ΔΝΤ και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεθεί λύση για την αξιολόγηση διατύπωσε ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, ο οποίος υποστήριξε πως τα τηλεοπτικά κανάλια πληρώνουν.
«Από την αρχή του 2015 και μέχρι σήμερα, τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν καταβάλει για τέλη χρήσης και φόρο διαφήμισης 70 εκατ. ευρώ.
Έναν φόρο που αν και είχε ψηφιστεί δεν είχε καταλογιστεί στο παρελθόν.
Τώρα για πρώτη φορά αποδίδεται.
Έτσι δεν ισχύει ότι τα κανάλια δεν πληρώνουν με αυτή την κυβέρνηση.
Αν δεν είχε σταματήσει η προσπάθεια για τις νέες άδειες, θα είχαν προστεθεί 250 εκατ. ευρώ ακόμη.
Θα είχαμε μία εντελώς διαφορετική κατάσταση» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Παππάς.
Όπως είπε ο κ.Παππάς, τα χρήματα που εισπράχθηκαν από τους υπερθεματιστές αυτής της διαδικασίας θα επιστραφούν αυτές τις ημέρες, αφού συμψηφιστούν πρώτα με όποιες ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ όσον αφορά τη νέα διαδικασία αδειοδότησης που θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα το ΕΣΡ, μετά τη συγκρότησή του, υποστήριξε ότι «ήδη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν τοποθετηθεί, όπως και η ΝΔ, στην οποία καταλόγισε ότι βάζει προσκόμματα για να καθυστερήσει η κατάσταση».
Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, ο κ.Παππάς είπε ότι πλέον αμφισβητείται ανοιχτά και σε κορυφαίο επίπεδο η ικανότητα του ΔΝΤ να καταγράφει σωστά τα μεγέθη και να κάνει εκτιμήσει, όσον αφορά την ελληνική οικονομία.
«Μένει πλέον να δημοσιοποιηθεί η σχετική έκθεση σε λίγα 24ωρα.
Θα πρέπει πλέον να γίνει μία ειλικρινής και ανοιχτή συζήτηση, στη βάση ποιων εκτιμήσεων γίνεται ο διάλογο με τους δανειστές, καθώς είναι χαώδης η απόσταση στις εκτιμήσεις.
Δεν μπορεί η κουβέντα να γίνεται στον αέρα.
Προειδοποιώ τα τρολ της ΝΔ, η Ελλάδα δεν εγείρει θέμα ΔΝΤ, το κάνει το ίδιο το Ταμείο αμφισβητώντας την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, όταν καταστατικά εμπλέκεται μόνο σε περιπτώσεις που αυτό είναι βιώσιμο» είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι «οι οπαδοί της παρουσίας του ΔΝΤ υποστήριζαν ότι διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους, όμως η τεχνογνωσία του, η ικανότητά του να μετρά αμφισβητείται και η ελάφρυνση του χρέους ξεκίνησε χωρίς αυτό να είναι εντός».
«Η συζήτηση αυτή θα γίνει ανοιχτά και δημόσια, θα κληθούν να τοποθετηθούν όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το ελληνικό πρόβλημα για τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες» είπε ο κ.Παππάς, ο οποίος αναφερόμενος στις δηλώσεις Regling είπε ότι «άνοιξε το παράθυρο για παρουσία του ΔΝΤ χωρίς χρηματοδότηση».
«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεθεί λύση» είπε ο κ.Παππάς αναφερόμενος στην αξιολόγηση, τονίζοντας πως η κυβέρνηση αναπτύσσει σειρά διπλωματικών και άλλων κινήσεων, όπως αυτή της Ευρωμεσογειακής Συνόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης