Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση αξιοποιεί την Εξεταστική για να τραβήξει την προσοχή από τα σκληρά μέτρα

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση αξιοποιεί την Εξεταστική για να τραβήξει την προσοχή από τα σκληρά μέτρα
Κατά τη σημερινή συζήτηση για την Εξεταστική, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε πως η κυβέρνηση προσπάθησε να «πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα»
Η κυβέρνηση, με την συνδρομή των άλλων κομμάτων, αξιοποιεί την Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των τραπεζών σε κόμματα και Μ.Μ.Ε. για να τραβήξει την προσοχή του λαού από τα πολύ σκληρά μέτρα που «παζαρεύει», σύμφωνα με όσα δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας.
Κατά τη σημερινή συζήτηση για την Εξεταστική, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε πως η κυβέρνηση προσπάθησε να «πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα», ενώ επισήμανε ότι το έργο της Επιτροπής περιορίστηκε στην εξέταση ενός μικρού μέρους της συνολικής δανειοδότησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, μόνο τα δάνεια στα ΜΜΕ και στα κόμματα που ανέρχονται στα 1,8 δισ. ευρώ, «που είναι σταγόνα στον ωκεανό, σε σχέση με τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια των υπολοίπων μεγαλοεπιχειρηματιών».
Παραθέτοντας συνολικά στοιχεία για τον τραπεζικό δανεισμό, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι από τα 94,8 δισ. ευρώ δάνεια προς τα νοικοκυριά, τα μη εξυπηρετούμενα είναι 45,7%, ενώ από τα 145,8 δισ. ευρώ δάνεια προς επιχειρήσεις τα μη εξυπηρετούμενα είναι 44,7%.
Κλείνοντας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην παλαιότερη καταγγελία του κόμματός του για τις συνακροάσεις ζητώντας από την κυβέρνηση να πει πού ακριβώς βρίσκεται η έρευνα αυτή.
«Πέρασαν πάνω από 3 μήνες κι ούτε φωνή ούτε ακρόαση, καμιά επίσημη ενημέρωση.
Μόνο διαρροές και δημοσιεύματα σε εφημερίδες διαβάζουμε.
Πάτε μήπως κι εσείς ξανά, για πλήρη συγκάλυψη;
Ή μήπως έμπλεξαν οι γραμμές σας ανάμεσα στην ΕΥΠ, την Αστυνομία, τον κάθε κρατικό και παρακρατικό μηχανισμό και τις ξένες υπηρεσίες που εξακολουθούν να αλωνίζουν στη χώρα;», αναρωτήθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης