Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Σε απόλυτο συντονισμό με ΔΝΤ και Schaeuble η ΝΔ, ως ακραία αντικοινωνική και νεοφιλελεύθερη

Σκουρλέτης: Σε απόλυτο συντονισμό με ΔΝΤ και Schaeuble η ΝΔ, ως ακραία αντικοινωνική και νεοφιλελεύθερη
Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε πως «το σύστημα απέδωσε και τα δύο μεγάλα κόμματα οδήγησαν τη χώρα στα αδιέξοδα»
Η Νέα Δημοκρατία, ως ακραία αντικοινωνική και νεοφιλελεύθερη, βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.
Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε από το βήμα της Βουλής ο Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Εσωτερικών, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, επισημαίνοντας πως «η εξεταστική αποκάλυψε τις έντονες σχέσεις διαπλοκής, που σφράγισαν τις προηγούμενες δεκαετίες».
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ «δεν έδωσαν καμία απάντηση για το τι σκέφτονται να κάνουν με τα δάνειά τους».
Ο ίδιος υπογράμμισε πως «μέσα από κραυγές και έωλα επιχειρήματα η αντιπολίτευση θέλει να καλύψει εν μέρει αυτά που οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο», ενώ υποστήριξε πως «τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ είναι η μία πλευρά του τριγώνου της διαπλοκής».
Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε πως «το σύστημα απέδωσε και τα δύο μεγάλα κόμματα οδήγησαν τη χώρα στα αδιέξοδα».
«Μήπως έχετε καμιά πρακτική ιδέα για το πώς θα αποπληρωθούν τα δάνειά σας; Μήπως να δίνετε ένα μέρος του μισθού σας μπας και ξεχρεώσετε ποτέ; Δεν γίνεται ο εμπνευστής του PSI, ο Βενιζέλος, να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τα ασφαλιστικά ταμεία», είπε.
Προσέθεσε, δε, πως «ο κόσμος μας λέει, "κρατάτε γιατί ακούγονται αλήθειες".
Ρωτήστε όσους συναλλάσσονται με το Δημόσιο, αν έχουν αφαιρεθεί οι μίζες.
Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα απαντηθούν τα ερωτήματα ως τέλους.
Αυτή η διαπλοκή είχε αποδόσει και κατορθώσατε να έχει αυτή η χώρα δικές σας κυβερνήσεις, που έβγαιναν στα τηλεπαράθυρα και έλεγαν πως πρέπει να κοπεί ο κατώτατος μισθός». 
Ως προς την αξιολόγηση, ο κ. Σκουρλέτης παραδέχτηκε πως «για ακόμα μία φορά βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή» στις διαπραγματεύσεις.
«Τις δύσκολες ώρες της διαπραγμάτευσης, η ΝΔ έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στα 4,5 δισ. ευρώ μέτρα που ζητά ο Schaeuble και το ΔΝΤ. Απόλυτος συντονισμός με τις θέσεις τους», επισήμανε σκωπτικά ο υπουργός Εσωτερικών.
Απευθυνόμενος προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι πρέπει να κάνει αυτοκριτική, σημειώνοντας πως «εκτός από την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς πρέπει να πείσετε ότι δεν είστε Κεντροδεξιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης