Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Η λύση είναι ένα εθνικό νόμισμα – Θα βοηθήσει να ακυρώσουμε μνημόνια και λιτότητα

Λαφαζάνης: Η λύση είναι ένα εθνικό νόμισμα – Θα βοηθήσει να ακυρώσουμε μνημόνια και λιτότητα
Η πολιτική της κυβέρνησης έχει ναυαγήσει, προκαλεί συνεχή προβλήματα στην ελληνική κοινωνία τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας
Τη θέση ότι η δραχμή είναι η λύση διατύπωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνης, ο οποίος υποστήριξε ότι η πολιτική της κυβέρνησης έχει ναυαγήσει.
«Ο Ξυδάκης αποτύπωσε το κυβερνητικό δράμα και την τραγωδία της χώρας που διαχειρίζονται οι μνημονιακές κυβερνήσεις και τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση Τσίπρα.
Η πολιτική της κυβέρνησης έχει ναυαγήσει, προκαλεί συνεχή προβλήματα και οδυνηρές καταστάσεις στην ελληνική κοινωνία.
Η λύση είναι ένα εθνικό νόμισμα που θα υπηρετήσει τη χώρα και θα βοηθήσει να ακυρώσουμε τα μνημόνια και τη λιτότητα» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Λαφαζάνης.
Όπως είπε ο κ.Λαφαζάνης, δεν αναφέρεται σε διπλό νόμισμα, αλλά σε ένα εθνικό νόμισμα το οποίο «δεν θα είναι εξαρτημένο από τη Γερμανία και τη γερμανική Ευρώπη» αλλά με ισοτιμία που θα οριστεί με οικονομικά και τεχνικά κριτήρια και κριτήρια λειτουργικότητας.
«Στην οικονομική λειτουργία είτε πεις μία μονάδα εθνικού νομίσματος προς ένα ευρώ είτε προς πέντε ή δέκα, αυτό δεν έχει καμία επίπτωση στα εισοδήματα, στη λειτουργία της οικονομίας και η ισοτιμία είναι ένα θέμα που θα οριστεί από την επόμενη κυβέρνηση σε μία σχέση που θα είναι και λειτουργική και εύχρηστη ώστε να λειτουργήσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο η οικονομία.
Η ισοτιμία είχε κάποια μεγάλη αξία όταν έγινε η μετατροπή της δραχμής σε ευρώ.
Τότε επιλέχθηκε να είναι 340 δραχμές το ευρώ, κάτι που οδήγησε σε καταλήστευση της χώρας» είπε ο κ.Λαφαζάνης υποστηρίζοντας ότι «σε μία νύχτα λεηλατήθηκε ο εθνικός της πλούτος χώρας».
«Η ισοτιμία του ενός ευρώ δεν έπρεπε να είναι πάνω από 100 δραχμές.
Με την ισοτιμία που επιλέχθηκε οι κάτοχοι τότε του ευρώ απέκτησαν τριπλάσια αγοραστική αξία από αυτήν που θα έπρεπε να έχουν και για αυτήν την τεράστια υποτίμηση του εθνικού πλούτου δεν έγινε καμία συζήτηση ούτε καν νύξη» είπε ο κ.Λαφαζάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης