Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Όλα θα πάνε καλά με την αξιολόγηση – Θα κλείσει χωρίς σημαντικές καθυστερήσεις

Σταθάκης: Όλα θα πάνε καλά με την αξιολόγηση – Θα κλείσει χωρίς σημαντικές καθυστερήσεις
Δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές με τους δανειστές είπε ο κ.Σταθάκης αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις
Την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά με τις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης και ότι θα υπάρξει επίλυση του ζητήματος χωρίς σημαντικές καθυστερήσεις εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης.
Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του Athens Energy Forum ο κ.Σταθάκης υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές με τους δανειστές, επισημαίνοντας ωστόσο ότι στη διαπραγμάτευση έχουν εμπλακεί δύσκολα θέματα που αφορούν την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.
«Η κυβέρνηση θέλει το πλαίσιο εγγυήσεων προς τους θεσμούς, αλλά αυτό δεν μπορεί να περιλαμβάνει προκαταβολική θεσμοθέτηση μέτρων» υπογράμμισε ο κ.Σταθάκης αναφέροντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στη μέση της συμφωνίας με τους εταίρους και ότι έχουν επιτευχθεί οι βασικοί στόχοι που περιλαμβάνουν τη δημοσιονομική σταθερότητα, τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και τις μεταρρυθμίσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον και άλλους τομείς.
Επιπλέον, είπε ότι η πρώτη αξιολόγηση έκλεισε το 70% του προγράμματος, υπογραμμίζοντας πως με τη δεύτερη, που αφορά το υπόλοιπο 30%, ουσιαστικά το πρόγραμμα κλείνει.
Σχολιάζοντας μάλιστα τις δηλώσεις Ξυδάκη περί δραχμής, ο κ.Σταθάκης, αστειευόμενος, υποστήριξε ότι λογαριασμοί ενέργειας θα συνεχίσουν να πληρώνονται σε ευρώ και ότι τα συμβόλαια των ενεργειακών εταιρειών δεν θα χρειαστεί να μετατραπούν σε δραχμές.
Όσον αφορά την ενεργειακή πολιτική, ο κ.Σταθάκης είπε ότι οι στόχοι περιλαμβάνουν πιο ανταγωνιστική αγορά, φθηνότερες τιμές, ειδική μέριμνα για τα φτωχά νοικοκυριά, ενίσχυση της ενεργειακής διασυνοριακής συνεργασίας, ασφάλεια και διαφοροποίηση του εφοδιασμού και αλλαγή του ενεργειακού μείγματος με επίκεντρο τις ανανεώσιμες πηγές.
Για τη ΔΕΗ είπε ότι θα παραμείνει ισχυρή ως βασικός πυλώνας του ενεργειακού συστήματος και η μετάβαση θα γίνει χωρίς συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της με το μοντέλο της μικρής ΔΕΗ, αλλά με τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ, οι οποίες, όπως είπε, πήγαν πολύ καλά και συγκέντρωσαν ενδιαφέρον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης