Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η απάντηση του Μαξίμου στο Bloomberg – Επιμένει στην πολιτική λύση και όχι σε καταμερισμό της συμφωνίας

Η απάντηση του Μαξίμου στο Bloomberg – Επιμένει στην πολιτική λύση και όχι σε καταμερισμό της συμφωνίας
«Η αλήθεια είναι ότι το 33% με 35% των συμφωνηθέντων έχει υλοποιηθεί, ενώ ένα 40% βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησής του»
Με την παραδοχή ότι πράγματι το δημοσίευμα του Bloomberg βασίζεται σε υπαρκτά στοιχεία και πως ένα ποσοστό 33% με 35% της συμφωνίας έχει υλοποιηθεί, η κυβέρνηση περνά στην αντεπίθεση.
Το Μέγαρο Μαξίμου αναρωτιέται γιατί να αναπαράγεται το ρεπορτάζ χωρίς το στοιχειώδες ερώτημα «αν πράγματι ισχύει, ή αν ισχύει γιατί συμβαίνει αυτό».
«Η αλήθεια είναι ότι το 33% με 35% των συμφωνηθέντων έχει υλοποιηθεί, ενώ ένα 40% βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησής του», απαντούν κυβερνητικές πηγές, για να σημειώσουν με νόημα ότι «το αν διαφωνεί το Bloomberg ως προς τα ποσοστά δεν αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα καθώς η υλοποίηση αυτών των συμφωνηθέντων είναι "θέμα ολίγων ημερών"».
Το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει ότι τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα αποτελούν τα «μεγάλα αγκάθια» καθώς αφορούν εργασιακά, δημοσιονομικά και ενεργειακά, επιμένοντας πως αυτά παραμένουν ως εκκρεμότητες πάνω στο τραπέζι καθώς, όπως κατ' επανάληψη, έχει τονίσει ο υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος, «όπως σε όλες τις διαπραγματεύσεις, τον τελευταίο καιρό, τίποτα δεν είναι συμφωνημένο, μέχρι όλα να είναι συμφωνημένα».
Και αυτό συμβαίνει, όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, διότι «διάφοροι παίκτες ρίχνουν στο τραπέζι διάφορα ζητήματα, αλλά δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα, μέχρι να δούμε το όλο πακέτο».
Επιπλέον, από το Γραφείο του πρωθυπουργού ξεκαθαρίζουν ότι:
Η συμφωνία σ' αυτά τα θέματα θα είναι προϊόν πολιτικής απόφασης, που θα επιλύσει γρήγορα και τις εκκρεμότητες.
«Πριν δυο μέρες, άλλωστε, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, είχε δηλώσει ότι "υπάρχουν οι οικονομικές αλλά και οι πολιτικές προϋποθέσεις για μια συμφωνία, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εταίρων μας στην Ευρώπη δεν επιθυμεί μια τεχνητή αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης".
Εν κατακλείδι, η "σαλαμοποίηση" των μέτρων μπορεί να ευνοεί κάποιους, σε καμία περίπτωση, όμως, τη χώρα και τους πολίτες της.
Τα προαπαιτούμενα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως "συγκοινωνούντα δοχεία".
Και αυτό κάνει η κυβέρνηση!».

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης