Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: H Ελλάδα αποκτά ένα συμπαγές αναπτυξιακό πλαίσιο

Σταθάκης: H Ελλάδα αποκτά ένα συμπαγές αναπτυξιακό πλαίσιο
«Γίνεται μία τεράστια προσπάθεια για τις παθογένειες και τα κληρονομημένα προβλήματα σε σχέση με το χωρικό σχεδιασμό», τόνισε ο κ. Σταθάκης
«Ένα συμπαγές αναπτυξιακό πλαίσιο για τη βιώσιμη ζωή αποκτά η χώρα», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια εσπερίδας για την ανάπτυξη Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).
«Γίνεται μία τεράστια προσπάθεια για τις παθογένειες και τα κληρονομημένα προβλήματα σε σχέση με το χωρικό σχεδιασμό», τόνισε ο κ. Σταθάκης, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τον εθνικό χωρικό σχεδιασμό, με βάση το οποίο οι δήμοι θα προχωρήσουν στη σύνταξη των πολεοδομικών και χωροταξικών σχεδίων για το σύνολο της επικράτειας.
Ο ίδιος έκανε λόγο για αναμενόμενη ώθηση στο Κτηματολόγιο, με την προκήρυξη 32 μελετών, εκ των οποίων οι 18 αναμένεται να υπογραφούν σύντομα, όπως είπε, καθώς και η ενοποίηση του Κτηματολογίου και των Υποθηκοφυλακείων σε έναν ενιαίο φορέα.
Σημαντική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, αποτελεί η ανάρτηση των δασικών χαρτών, απαραίτητη για τη σύνταξη του εθνικού χωρικού σχεδιασμού, καθώς επίσης και η σύνταξη του θαλάσσιου χωρικού σχεδιασμού, με στόχο, μεταξύ άλλων, την αποκατάσταση της ασφάλειας δικαίου.
Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στη συνδυασμένη δράση των χωρικών σχεδιασμών με τις μεταφορές, κάτι το οποίο, όπως τόνισε «θα δημιουργήσει μία εξαιρετική προοπτική για πιο δημοκρατικό, συμμετοχικό σχεδιασμό για τα δημόσια έργα και τις μεταφορές».
Μέσω του Πράσινου Ταμείου διατίθενται 9 εκατομμύρια ευρώ σε 150 δήμους για έργα βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Πηγή: www.worldenergynews.gr 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης