Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Καρδίτσα ο Σπίρτζης: Ενοχλεί η πολιτική μας γιατί δεν πηγαίνουμε σύμφωνα με όσα λένε οι δανειστές

Στην Καρδίτσα ο Σπίρτζης: Ενοχλεί η πολιτική μας γιατί δεν πηγαίνουμε σύμφωνα με όσα λένε οι δανειστές
Τι ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χ. Σπίρτζης,κάνοντας τον απολογισμό δύο χρόνων κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
«Ενοχλεί η πολιτική μας γιατί δεν πηγαίνουμε σύμφωνα με όσα μας λένε οι δανειστές», ανέφερε από την Καρδίτσα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χ. Σπίρτζης, προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε συμβιβαστεί με τα συμφέροντα».
Ο ίδιος, στο πλαίσιο πολιτικής ομιλίας του παρουσία των βουλευτών του νομού και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι η εκδήλωση αφορά την ενημέρωση και τον απολογισμό δύο χρόνων κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε δυο φάσεις.
Στην πρώτη, όπως είπε, «είχαμε την ανατροπή της πολιτικής εξάρτησης της χώρας, είχαμε την ανατροπή της πολιτικής αποσάρθρωσης του κοινωνικού κράτους και της πολιτικής διάλυσης των υγειών παραγωγικών δυνάμεων και του εναπομείναντα παραγωγικού ιστού, και η Θεσσαλία, η Καρδίτσα το έχει ζήσει αυτό, είχαμε την ανατροπή των πολιτικών αποδόμησης του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας».
«Η φάση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ο εικονικός πνιγμός του Αλέξη στις μέρες της διαπραγμάτευσης, όπως χαρακτηρίστηκε από τα διεθνή ΜΜΕ, μας έφερε σε μία νέα συμφωνία», συμπλήρωσε.
 Η δεύτερη φάση, ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, είναι αυτή που διανύουμε τώρα, η υλοποίηση των δεσμεύσεων της συμφωνίας αυτής, με όσο γίνεται περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη για να οδηγήσουμε τη χώρα έξω στα μνημόνια, τις συμφωνίες εξάρτησης, την εφαρμογή πολιτικών που ταλαιπωρούν τουλάχιστον οκτώ χρόνια τον ελληνικό λαό, «με στόχο την επανοικοδόμηση, το κράτος πρόνοιας, την επαναφορά, και την, αν θέλετε, επαναδόμηση των θεσμών της χώρας».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι από τις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015 μέχρι σήμερα «δεν υπάρχει μια μέρα που να μην έγινε διαπραγμάτευση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης