Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα Ιωάννινα ο Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση διαθέτει για λίγο ακόμα την ικανότητα εξαπάτησης του λαού

Στα Ιωάννινα ο Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση διαθέτει για λίγο ακόμα την ικανότητα εξαπάτησης του λαού
Σε πολιτική εκδήλωση στα Ιωάννινα μίλησε ο γγ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε αντίθεση με τις προηγούμενες, διαθέτει για λίγο ακόμα - την ικανότητα της εξαπάτησης του λαού, την ικανότητα να "βαφτίζει το κρέας – ψάρι», τόνισε από τα Ιωάννινα ο γγ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας  σε πολιτική εκδήλωση.
Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, υπογράμμισε ότι «η δήλωση του Τσίπρα, "ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα", στην πραγματικότητα είναι όπως και το "θα σκίσω τα 2 μνημόνια", μέχρι να σας φέρω το 3ο και βλέπουμε…
Και βέβαια εδώ δεν μιλάμε για μερικά ευρώ αλλά για εκατομμύρια ευρώ που θα φορτωθεί ο εργάτης, ο αγρότης, ο επαγγελματίας, ο συνταξιούχος».
Ανέφερε ότι η κυβέρνηση πήρε τη σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να συνεχίσει στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο, σημείωσε ότι «ο κυβερνητικός απολογισμός για τα 2 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ στο "τιμόνι" της αστικής διαχείρισης, είναι απολογισμός για το τι έχει κάνει για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου» και πρόσθεσε «δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η κυβέρνηση ετοιμάζεται για γιορτές και πανηγύρια.
 Και για να ‘χουμε καλό ερώτημα: Τι θα γιορτάσει η κυβέρνηση;».
Υπογράμμισε το γεγονός ότι η κυβέρνηση γιορτάζει τα 2 χρόνια της διακυβέρνησης της, ενώ χιλιάδες φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι σ' όλη τη χώρα βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα.
Όπως είπε, «με ολόκληρα ψέματα και μισές αλήθειες η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει στην "κοινή γνώμη" η εντύπωση, ότι, τάχα, πέρσι το αγωνιστικό αγροτικό κίνημα, ήρθε σε συνεννόηση μαζί της για λήξη των μπλόκων, επειδή δήθεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών.
Οι "δεσμεύσεις" της κυβέρνησης, που υλοποιήθηκαν δεν αφορούν τις διεκδικήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά τα αιτήματα που πρόβαλλαν οι δυνάμεις που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών μεγαλοαγροτών.
Τέτοιο παράδειγμα είναι ο νόμος για το διαχωρισμό των αγροτών σε "κατά κύριο επάγγελμα ή μη" με τον οποίο διαφωνούσαν οι μικρομεσαίοι αγρότες.
Αντίθετα, για τους μικρομεσαίους αγρότες, ακόμα και το κουτσουρεμένο αφορολόγητο που πήραν κάτω από την πίεση του αγώνα, τώρα η κυβέρνηση, θέλει να το πετσοκόψει ή και να το καταργήσει».
Σημείωσε δε, ότι το KKE στηρίζει τον αγώνα της φτωχής αγροτιάς και  τα δίκαια αιτήματά του, ανέφερε προτάσεις μέτρων στήριξης του μικρομεσαίου αγρότη και χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα για αφορολόγητο πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης