Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Προς το συμφέρον όλων να κλείσει η συμφωνία – Δεν ήταν όλοι στο Eurogroup με το ΔΝΤ

Παπαδημούλης: Προς το συμφέρον όλων να κλείσει η συμφωνία – Δεν ήταν όλοι στο Eurogroup με το ΔΝΤ
Η παράταση αβεβαιότητας θα δυσκολέψει την ορατή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση πως είναι προς το συμφέρον όλων να κλείσει η συμφωνία και η β’ αξιολόγηση διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος υπογράμμισε πως στο χθεσινό Eurogroup δεν ήταν όλοι με το ΔΝΤ.
«Η εικόνα αυτή δεν είναι ακριβής.
Κατά τη συνέντευξη τύπου, όλοι στις δηλώσεις τους συμφώνησαν ότι η ελληνική οικονομία τα πάει καλύτερα από τους στόχους και τις προβλέψεις που είχαν τεθεί.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ και ESM εκτιμούν πως θα αποδειχθεί αχρείαστος ο κόφτη» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι θα πρέπει όλοι να αξιοποιήσουν παραγωγικά το διάστημα ως τις 20 Φεβρουαρίου (που είναι το επόμενο, προγραμματισμένο Eurogroup), δεδομένου ότι στη συνέχεια η Ε.Ε. εισέρχεται σε περίοδο διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων, αρχής γενομένης από την Ολλανδία (στις 15 Μαρτίου).
«Η παράταση αβεβαιότητας θα δυσκολέψει την ορατή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Τις επόμενες ημέρες πρέπει να τρέξουν οι πάντες: και το κουαρτέτο των δανειστών και η ελληνική πλευρά να κλείσουν και τα 80 προαπαιτούμενα» είπε ο κ.Παπαδημούλης.
Όπως είπε δεν ήταν όλοι με το ΔΝΤ.
«Υπάρχουν και αποδείξεις: οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Michel Sapin, όπως και η θέση που πήραν ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Gianni Pittella, επίσης οι πολιτικές ομάδες των Πρασίνων και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» υπογράμμισε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος χαρακτήρισε παράλογο να νομοθετήσει από τώρα η κυβέρνηση.
«Τι είναι λογικό;
Να περιγράψει η Ελλάδα με σαφήνεια και δεσμευτικότητα τι θα κάνει για να διορθώσει τυχόν αποκλίσεις αν δεν επιτευχθούν οι συμφωνημένοι στόχοι στα δημοσιονομικά.
Και να περιγράψουν οι δανειστές τι θα κάνουν μετά το 2018 για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα, αν η Ελλάδα πετύχει τους στόχους.
Δεν είναι λογικό να ζητά κανείς προκαταβολική νομοθέτηση (μέτρων).
Είναι κάτι που δεν το επιτρέπει το νομοθετικό και συνταγματικό πλαίσιο της Ελλάδας αλλά και καμίας ευρωπαϊκής χώρας.
Επιπροσθέτως, δεν ταιριάζει στη κοινή λογική» είπε ο κ.Παπαδημούλης.
«Ούτε οι δανειστές ούτε εμείς θέλουμε το 4ο Μνημόνιο» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας πως οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται στις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν στις γραμμές των δανειστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης