Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λιαργκόβας: Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο αδιέξοδο – Τελευταίο περιθώριο το Eurogroup στις 20/2

Λιαργκόβας: Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο αδιέξοδο – Τελευταίο περιθώριο το Eurogroup στις 20/2
Ήδη υπάρχει μεγάλη στάση πληρωμών στις υποχρεώσεις του κράτους υποστήριξε ο κ.Λιαργκόβας
Την θέση ότι μετά το χθεσινό Eurogroup είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε αδιέξοδο διατύπωσε ο Π. Λιαργκόβας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συντονιστής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.
«Ότι είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε ένα αδιέξοδο, ναι είμαστε.
Το ότι δεν έκλεισε η αξιολόγηση και τώρα, και επομένως πάμε για 20 Φεβρουαρίου, που είναι το τελευταίο χρονικό περιθώριο για να κλείσει, αυτό δημιουργεί μια ασφυκτική κατάσταση», τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Αθήνα 9,84» ο κ.Λιαργκόβας.
Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση έως το καλοκαίρι, όταν και θα πρέπει να πληρωθεί μια μεγάλη δόση τοκοχρεολυσίων, θα έχει καταφέρει να έχει συγκεντρώσει όσα χρήματα χρειάζεται από την υπεραπόδοση φόρων, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη και να μην μπορεί να πιεστεί από Ευρωπαίους για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο κ. Λιαργκόβας εμφανίστηκε επιφυλακτικός.
«Υπάρχει μια αμφιβολία κατά πόσο φθάνουν ακόμα και αυτά τα παραπάνω έσοδα να καλύψουν όλες τις επιμέρους πληγές και τις ανάγκες της χώρας στο μέλλον» είπε ο κ.Λιαργκόβας.
Ερωτηθείς για εάν η κυβέρνηση θα μπορούσε να το κάνει σε συνδυασμό με μια στάση πληρωμών, ο συντονιστής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής υπογράμμισε ότι ήδη υπάρχει μεγάλη στάση πληρωμών στις υποχρεώσεις του κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης