Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Να μην χαθεί στο σημερινό Eurogroup το παράθυρο ευκαιρίας για να κλείσουμε στις 20/2 την αξιολόγηση

Παπαδημούλης: Να μην χαθεί στο σημερινό Eurogroup το παράθυρο ευκαιρίας για να κλείσουμε στις 20/2 την αξιολόγηση
Δεν συμφέρει κανέναν η Ελλάδα που σηκώνει μεγάλο βάρος του προσφυγικού να ξαναζήσει την κρίση του καλοκαιριού του 2015 είπε ο κ. Παπαδημούλης
Στην ανάγκη να μην χαθεί στο σημερινό Eurogroup το παράθυρο ευκαιρίας που θα επιτρέψει στις 20 Φεβρουαρίου να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
«Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και των Ευρωπαίων δανειστών μας να αξιοποιηθεί αυτό το «παράθυρο ευκαιρίας» έτσι ώστε ως τις 20 Φεβρουαρίου που είναι το επόμενο Eurogroup να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και να συμφωνηθούν και τα μετά το 2018, σε ότι αφορά τα καθαρά πρωτογενή πλεονάσματα και το χρέος.
Δεν πρέπει να χαθεί αυτό το παράθυρο ευκαιρίας γιατί μετά μπαίνουμε σε μια αλυσίδα εκλογικών αναμετρήσεων, ξεκινώντας από τις ολλανδικές εκλογές στις 15 Μαρτίου και νομίζω ότι κανέναν δεν συμφέρει να ξαναζήσουμε τις εντάσεις του καλοκαιριού του 2015.
Η Ελλάδα ανακάμπτει, η ελληνική οικονομία, μετά από τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού και μια τρομακτική ύφεση και ανεργία που βίωσε στο διάστημα 2010-2016, ανακάμπτει.
Η χώρα μας είναι ο ισχυρός πυλώνας σταθερότητας σε μια πολύ ταραγμένη περιοχή στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης, σηκώνει τεράστιο βάρος με το προσφυγικό και δεν συμφέρει κανέναν, μια χώρα όπως η Ελλάδα να ξαναδεί να κυλάει η πέτρα της κρίσης στη ρίζα του βουνού θυμίζοντας το μύθο του Σίσυφου.
Ελπίζω το σημερινό Eurogroup να ανοίξει αυτό το δρόμο και να αξιοποιήσει αυτό το παράθυρο ευκαιρίας.
Αλλά, για την εξέλιξη και κατάληξή του θα μιλήσει, όταν πρέπει, το οικονομικό επιτελείο» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Παπαδημούλης.
Ερωτηθείς για την πρόσφατη δήλωση του σχετικά με το ενδεχόμενο συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ οικοδομούν βήμα - βήμα την προοπτική μιας ευρύτερης προοδευτικής συμμαχίας με τις δυνάμεις των ευρωπαίων Σοσιαλιστών και των Πρασίνων και φυσικά με τις δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς».
«Καρπός αυτής της προσπάθειας είναι και οι επανειλημμένες θετικές δηλώσεις για την Ελλάδα, εναντίον της λιτότητας και για το προσφυγικό, από τις δυνάμεις αυτές αλλά και από προσωπικότητες όπως ο Τ. Πιτέλα, ο Μ. Σουλτς, η Σ. Κέλερ.
Δυστυχώς, οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, παρότι εντάσσονται στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών βρίσκονται σε αναντιστοιχία με αυτή τη θετική δυναμική, καρφωμένες σε μια μηδενιστική, απόλυτη αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρητορική.
Θα ήταν καλό και για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, αυτές οι ηγεσίες και ιδιαίτερα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - γιατί το ΠΟΤΑΜΙ δεν είμαι βέβαιος ότι θα φτάσει ως τις εκλογές του 2019 - να ξεκολλήσουν από την ταύτιση με τη ΝΔ και αυτή την αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρητορική.
Δεν είναι καθόλου σοφό για τη Φ. Γεννηματά να ακολουθεί απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ την γραμμή Βενιζέλου που μετέτρεψε το ΠΑΣΟΚ σε παράρτημα της ΝΔ και το συρρίκνωσε σε ποσοστά της τάξεως του 5%» υπογράμμισε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης