Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαζαρίδης: Ανίκανη η κυβέρνηση – Αν δεν μπορεί να κλείσει την αξιολόγηση, να σηκωθεί να φύγει

Λαζαρίδης: Ανίκανη η κυβέρνηση – Αν δεν μπορεί να κλείσει την αξιολόγηση, να σηκωθεί να φύγει
Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να διαχειρίζεται την κατάσταση επικοινωνιακά είπε ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε ανίκανη εξαπέλυσε ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ, Μ.Λαζαρίδης, επισημαίνοντας ότι «αν δεν μπορεί να κλείσει την αξιολόγηση να σηκωθεί να φύγει».
«Έχουμε φτάσει εδώγιατί τα θέματα που παραμένουν ανοικτά, είναι εκείνα που η κυβέρνηση δεν τα κλείνει γιατί είναι ιδεοληπτική.
Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να διαχειρίζεται την κατάσταση επικοινωνιακά.
Δεν έχει σχέδιο, δεν έχει όραμα για την επόμενη ημέρα.
Για αυτό ζητάμε πολιτική αλλαγή, για να μπορέσει η χώρα να αναπνεύσει, να υπάρξει οξυγόνο.
Στο δικό μας σχέδιο περιλαμβάνονται μείωση φόρων και μείωση δαπανών» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Λαζαρίδης, ο οποίος υποστήριξε πως η χώρα ήταν σε πάρα πολύ καλύτερη κατάσταση πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με σήμερα.
«Μεσολάβησαν 730 ημέρες εξαπάτησης του ελληνικού λαού, οπισθοδρόμησης και φτωχοποίησής του…την περίοδο εκείνη, πραγματικά, δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές.
Δεν λέω ότι όλα ήταν καλά.
Αλλά νομίζω ότι είναι κοινή συνείδηση του κόσμου ότι 2 χρόνια πριν, η χώρα ήταν σε καλύτερη κατάσταση» τόνισε ο κ.Λαζαρίδης.
Αναφερόμενος στις θέσεις της ΝΔ είπε πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πολύ καθαρή θέση.
« Ο κ. Μητσοτάκης είπε, ότι παράλληλα με τη μείωση των φόρων, θα υπάρξει και μείωση δαπανών.
Έχουμε καταθέσει μία συγκεκριμένη πρόταση, η οποία περιλαμβάνει ένα συγκεκριμένο τρίπτυχο: μείωση των φόρων, μείωση των δαπανών και βεβαίως, επενδύσεις, δουλειές και ένα καλύτερο Δημόσιο, για να βοηθήσει το επιχειρείν.
Θα τρέξουμε πολύ γρήγορα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα και τις αποκρατικοποιήσεις» είπε ο κ.Λαζαρίδης, τονίζοντας αναφορικά με την αξιολόγηση ότι θέση της ΝΔ είναι ότι «η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει την αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους πολίτες».
«Η αξιολόγηση θα έπρεπε να έχει κλείσει από τον Φεβρουάριο του 2016…
Κάθε φορά που αργεί να κλείσει η αξιολόγηση, το μάρμαρο το πληρώνουμε εμείς οι πολίτες.
Η πρώτη αξιολόγηση που έκλεισε με 14 μήνες καθυστέρηση, κόστισε 9 δισ. φόρους, ένα αιώνιο Υπερταμείο και ένα κόφτη 3,5 δισ. ευρώ, σε μισθούς και συντάξεις.
Εμείς δεν ψηφίσαμε τα μέτρα, ψηφίσαμε τη σωτηρία της χώρας.
Η αξιολόγηση καθυστερεί να κλείσει γιατί η κυβέρνηση είναι ανίκανη, ιδεοληπτική και καθυστερεί.
Δεν φέρνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 στη Βουλή, γιατί έχει δεσμευτεί σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για πάρα πολλά χρόνια.
Έχει δεσμευτεί για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και έχει δεσμευτεί για επιπλέον μέτρα, γιατί έχει αποδεχτεί πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%...
δεν κλείνει το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων γιατί το βασικό της πρόβλημα είναι ο συνδικαλιστικός νόμος» υπογράμμισε ο κ.Λαζαρίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης