Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος: Πύρρειος νίκη τα χαμηλότερα πλεονάσματα – Να κλείσει η αξιολόγηση

Χρυσόγονος: Πύρρειος νίκη τα χαμηλότερα πλεονάσματα – Να κλείσει η αξιολόγηση
Καθόλου ενθουσιασμένος με την προεδρία του Trump στις ΗΠΑ δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Πύρρειο νίκη χαρακτήρισε τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα που κατάφερε να πάρει η κυβέρνηση Τσίπρα με τη συμφωνία του Ιουλίου του 2015 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος.
«Πήραμε χαμηλότερα πλεονάσματα αλλά αυτό ήταν μια πύρρειος νίκη, γιατί χάσαμε 20 δισεκατομμύρια ευρώ από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ υπήρξε και αφελληνισμός του ελληνικού τραπεζικού συστήματος» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Χρυσόγονος.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως είναι αναγκαίο να βρεθεί σύντομα συμβιβασμός μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση και να πάρει μπροστά η ελληνική οικονομία.
«Για να βάλει ένας ξένος τα ωραία του λεφτά πρέπει να του δώσει σχετική ασφάλεια το πολιτικό σκηνικό, με τα κόμματα να συμφωνούν σε βασικούς άξονες και να μην βρίσκεται προ εκπλήξεων μετά από μερικά χρόνια» είπε ο κ.Χρυσόγονος, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη τόνωσης της ανταγωνιστικότητας.
Αναφερόμενος στην προεδρία Trump ο κ.Χρυσόγονος είπε ότι «δεν είναι καθόλου ενθουσιασμένος», υπογραμμίζοντας ότι «επειδή καταφέρεται κατά της γερμανικής ηγεμονίας δεν σημαίνει ότι αυτό μας συμφέρει».
«Δεν είναι άσπρο μαύρο, ούτε παιδικό παιχνίδι η εξωτερική πολιτική» είπε ο κ.Χρυσόγονος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης