Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας σε Euronews: Οι θέσεις του ΚΚΕ για ΕΕ και ευρωζώνη δεν έχουν σχέση ευρωσκεπτικισμό

Κουτσούμπας σε Euronews: Οι θέσεις του ΚΚΕ για ΕΕ και ευρωζώνη δεν έχουν σχέση ευρωσκεπτικισμό
O γ.γ. του ΚΚΕ σχολίασε τις δηλώσεις του Donald Trump και τις επιθέσεις του σε ΕΕ και Γερμανία
Η αντίληψη του ΚΚΕ για την αποδέσμευση από την ΕΕ και την ευρωζώνη δεν έχει σχέση με τις αντιλήψεις του ευρωσκεπτικισμού.
Αυτό κατέστησε σαφές ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξη του στο Euronews.
Ειδικότερα αναφερόμενος στις επιθέσεις του Donald Trump κατά της ΕΕ και της Γερμανίας, τόνισε ότι καταρχήν ο Αμερικανός πρόεδρος θα ευνοήσει τον προστατευτισμό των προϊόντων της χώρας του έναντι των εισαγομένων, διαχώρισε τον προστατευτισμό από την «εθνική περιχαράκωση».
Ο ίδιος επεσήμανε ότι «απ' αυτή τη σκοπιά ευνοεί τάσεις αντίστοιχες και στην ΕΕ, οι οποίες έχουν έναν ευρωσκεπτικισμό, αλλά σε αντιδραστική κατεύθυνση, όπως ήταν για παράδειγμα στη Μεγάλη Βρετάνια».
«Και βέβαια βλέπουμε αυτό το ρεύμα να δυναμώνει και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, μέλη της ΕΕ και της ευρωζώνης και μένει να το παρακολουθήσουμε και να το δούμε, γιατί κι εκεί πλέον δημιουργούνται τάσεις απόσχισης απ' αυτό το ευρωπαϊκό οικοδόμημα» πρόσθεσε.
Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας τόνισε η ότι η αντίληψη του ΚΚΕ για την αποδέσμευση από την ΕΕ και την ευρωζώνη «δεν έχει σχέση με αυτές τις αντιδραστικές, συντηρητικές, κατά την άποψή μας, αντιλήψεις του ευρωσκεπτικισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης