Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαζαρίδης: Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση θα συζητάμε για νέο μνημόνιο ή για Grexit

Λαζαρίδης: Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση θα συζητάμε για νέο μνημόνιο ή για Grexit
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται πόσο κακό έχει κάνει στην χώρα τα τελευταία δύο χρόνια είπε ο κ.Λαζαρίδης
Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση θα συζητάμε είτε για νέο μνημόνιο είτε για Grexit υποστήριξε ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως δεν αντιλαμβάνεται το κακό που έχει κάνει στην χώρα τα τελευταία δύο που έχει αναλάβει και τη διακυβέρνηση του τόπου.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Λαζαρίδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αποκομμένη από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, τονίζοντας ότι «κόστισε στον ελληνικό λαό 86 δις ευρώ» και ότι «χάσαμε 25 δις ευρώ από τον εθνικό μας πλούτο».
«Η αξιολόγηση θα έπρεπε να έχει κλείσει.
Η αξιολόγηση που δεν έκλεισε, κόστισε και έναν κόφτη, και αν καθυστερήσει περαιτέρω, θα πληρώσει και άλλα ο λαός.
Το είπε έντιμα ο Μητσοτάκης ότι όσο καθυστερεί η αξιολόγηση θα συζητάμε για νέο μνημόνιο ή για Grexit.
Εμείς ζητάμε άμεσα πολιτική αλλαγή και το ιδεατό θα ήταν να έχει φύγει ήδη αυτή η κυβέρνηση.
Όσο συντομότερα φύγει η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο.
Το κόστος παραμονής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο κόστος» είπε ο κ.Λαζαρίδης, αναφέροντας ότι έχει περάσει καιρός και ότι δεν έχει υλοποιηθεί η δέσμευση Τσίπρα για κλείσιμο της αξιολόγησης και για ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
«Αν είχε παραμείνει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου η χώρα θα είχε μπει πιο γρήγορα στην ποσοτική χαλάρωση» είπε ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση πέτυχε το αυτονόητο, δηλαδή μια ρύθμιση για το χρέος που ήδη υπήρχε.
«Χωρίς να συζητήσει με τους δανειστές, από τη μια τσέπη τα δίνει στους συνταξιούχους και από την άλλη τα παίρνει» υποστήριξε ο κ.Λαζαρίδης, τονίζοντας ότι «το πώς θα πιάσεις τους στόχους είναι καθαρά θέμα της κυβέρνησης».
«Η κυβέρνηση επιβάλλει φόρους τώρα» είπε ο κ.Λαζαρίδης, υπογραμμίζοντας πως ο ESM τόνισε ότι η υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους καθυστέρησε διότι η κυβέρνηση πήρε μονομερή απόφαση.
Αναφερόμενος στην Εξεταστική Επιτροπή για τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ, ο κ.Λαζαρίδης υποστήριξε ότι αποδείχθηκε «άνθρακας ο θησαυρός της κυβέρνησης για τα δάνεια των κομμάτων», επισημαίνοντας πως η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης