Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαυρωτάς: Δύσκολα καταψηφίζεται πόρισμα με πραγματικά στοιχεία - Ασυδοσία στα δάνεια σε ΜΜΕ, κόμματα

Μαυρωτάς: Δύσκολα καταψηφίζεται πόρισμα με πραγματικά στοιχεία - Ασυδοσία στα δάνεια σε ΜΜΕ, κόμματα
Το Ποτάμι κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα είπε ο βουλευτής του Ποταμιού
Την υπερψήφιση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα εφόσον προστεθούν παρατηρήσεις και κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις προναήγγειλε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γ. Μαυρωτάς.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο βουλευτής του Ποταμιού υποστήριξε ότι η περίοδος αυτών των 9 μηνών, με τις 40 συνεδριάσεις και τις 30 καταθέσεις μαρτύρων ήταν «ειδικά για Το Ποτάμι μία ιδιαίτερα διαφωτιστική περίοδος, «είδαμε πώς γίνονταν παλιά τα πράγματα και πώς εξακολουθούν να γίνονται».
«Είναι φανερό ότι υπήρχε μία ασυδοσία την περίοδο των «παχιών αγελάδων» για τα κόμματα εξουσίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που έπαιρναν υψηλές κρατικές επιχορηγήσεις, αλλά εντούτοις κατέφευγαν και σε τραπεζικό δανεισμό, που τελικά συσσώρευσε χρέη περίπου 200 εκατ. ευρώ στο καθένα και φτάσαμε σήμερα να μην ξέρουν πώς θα τα αποπληρώσουν.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε σε αυτή τη διαδικασία, πιο αργά, δεν πρόλαβε να συσσωρεύσει χρέη, αλλά η πρακτική του να δίνουμε εγγυήσεις τις μελλοντικές επιχορηγήσεις λες και κάποιοι έχουν συμβόλαιο με το θεό ότι θα εξασφαλίζουν αυτά τα ποσοστά στις εκλογές.
Ήταν κάτι οριζόντιο και κοινό στο πολιτικό σύστημα» είπε ο κ.Μαυρωτάς
Όπως είπε, η Εξεταστική Επιτροπή προσέφερε και πλούσιο τηλεοπτικό υλικό, τονίζοντας ότι το θέμα είναι να μην μείνουμε σε αυτό αλλά να πάμε σε συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να μην επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα και οι παθογένειες στο μέλλον.
«Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις ως Ποτάμι» είπε ο κ.Μαυρωτάς αναφερόμενος στο υπόμνημα 28 σελίδων, επί 38 σημείων του σχεδίου πορίσματος της πλειοψηφίας, το οποίο περιέχει 15 συγκεκριμένες προτάσεις.
«Εξαρτάται τι και αν θα γίνει αποδεκτό από την πλειοψηφία, ανάλογα θα καθορίσουμε τη στάση μας ...
Πάντως, δύσκολα θα καταψηφίσουμε ένα πόρισμα που περιέχει κάποια πραγματικά και αντικειμενικά γεγονότα.
Οι διαφωνίες μας είναι στις αξιολογικές κρίσεις και στην παράλειψη θεμάτων όπως η δανειοδότηση της ΑΥΓΗΣ που θα θέλαμε να συμπεριλαμβάνονται στο πόρισμα», είπε ο κ.Μαυρωτάς.
«Το τρίγωνο της διαπλοκής είναι σαν το τρίγωνο των Βερμούδων, όλοι μιλάνε για αυτό, κάτι πρέπει να υπάρχει, αλλά δεν βρίσκουμε ποτέ αποδείξεις.
Και κανείς δεν το ακουμπάει» τόνισε ο βουλευτής του Ποταμιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης