Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Αυτό που επιθυμεί ο Trump είναι η διάλυση της ΕΕ – Είναι μη αξιόπιστος συνομιλητής

Παπαδημούλης: Αυτό που επιθυμεί ο Trump είναι η διάλυση της ΕΕ – Είναι μη αξιόπιστος συνομιλητής
Είναι βέβαιο ότι κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι ακριβώς οι συνέπειες του Brexit είπε ο κ.Παπαδημούλης
Μη αξιόπιστο συνομιλητή χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος υποστήριξε πως αυτό που επιθυμεί ο Trump είναι η διάλυση της ΕΕ.
Σε δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα La Razon ο κ.Παπαδημούλης εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον των διατλαντικών σχέσεων μετά την άνοδο του Trump στην εξουσία.
«Ο Trump δεν επιθυμεί βελτίωση των σχέσεων με την ΕΕ ούτε τη διατήρηση έστω ισορροπημένων σχέσεων.
Αυτό που επιθυμεί είναι τη διάλυση της ΕΕ, αυτό ακριβώς δηλαδή που επιθυμούν οι ακροδεξιές λαϊκιστικές δυνάμεις στην Ευρώπη» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης.
Αναφερόμενος στο Brexit ο κ.Παπαδημούλης είπε πως «κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι ακριβώς οι συνέπειες του Brexit, και αυτό είναι λογικό να δημιουργεί ένα αρνητικό περιβάλλον»
«Δεν ξέρουμε ποιες και πώς θα είναι οι διμερείς σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ.
Σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα πρέπει να υποβαθμίζουμε τις συνέπειες και την καθυστέρηση που μπορούν να προκύψουν στη διαδικασία αποχώρησης, από τη στάση της Σκοτίας και της Βορείου Ιρλανδίας - με τη δεύτερη να έχει εκλογές τις επόμενες εβδομάδες και με ένα από το μείζονα θέματα της προεκλογικής εκστρατείας να είναι το Brexit και το μέλλον της Βορείου Ιρλανδίας εντός ή εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.
Όπως είπε, «ένα από τα πλέον επίμαχα ζητήματα των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών είναι το πώς θα εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και αντίστοιχα των Βρετανών που ζουν σε κράτη-μέλη της ΕΕ».
Για το εάν θα επηρεαστεί ο προϋπολογισμός της ΕΕ μετά και την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, ο κ.Παπαδημούλης είπε ότι οι μεγάλες οικονομίες συμβάλλουν περισσότερο στον κοινοτικό προϋπολογισμό, αλλά λαμβάνουν και περισσότερα από αυτόν.
«Κατά συνέπεια, η συμβολή και των 27 κρατών-μελών θα αυξηθεί, ενώ για τους Βρετανούς τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς για τις επικείμενες εκλογές σε Γερμανία, Ολλανδία και Γαλλία, όπου διαφαίνεται άνοδος των κομμάτων των ευρωσκεπτικιστών, ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι «το παρόν οικονομικό μοντέλο στην Ευρωζώνη και την ΕΕ καταστρέφει τη συνοχή, μπλοκάρει την ανάπτυξη και γεννά βαθύτατες κοινωνικές ανησυχίες».
«Το πρόβλημα είναι ότι η πλειοψηφία των πολιτικών ηγετών στις Βρυξέλλες και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν λαμβάνει τα ανησυχητικά μηνύματα των Ευρωπαίων πολιτών.
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια προοδευτική συμμαχία όπως η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος και η Προοδευτική Συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που στόχο έχουν να αλλάξουν την καταστροφική πορεία της Ευρώπης» είπε ο κ.Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι οι ευρωσκεπτικιστές «τρέφονται από την ξενοφοβική ρητορική και το έλλειμμα ηγεσίας στην ΕΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης