Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζυμώσεις στην κεντροαριστερά - Επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ ο Γρηγοράκος - Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Ιλχάν Αχμέτ (Ποτάμι)

Ζυμώσεις στην κεντροαριστερά - Επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ ο Γρηγοράκος - Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Ιλχάν Αχμέτ (Ποτάμι)
Ο μουσουλμάνος βουλευτής Κομοτηνής Ιλχάν Αχμέτ οδεύει προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη της Φ. Γεννηματά
Ένα 24ωρο μετά τη συμπόρευση του Γιώργου Παπανδρέου με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, οι εσωκομματικές ζυμώσεις στον χώρο της κεντροαριστεράς είναι ζωηρές.
Ο μουσουλμάνος βουλευτής Κομοτηνής Ιλχάν Αχμέτ με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του, με όλες τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οδεύει προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη της Φ. Γεννηματά.
Ακόμα μία επιστολή έφτασε σήμερα στα χέρια του Ν. Βούτση.
Αυτή της Φώφης Γεννηματά, με την οποία η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωνε στον Ν. Βούτση πως ο ανεξάρτητος βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος, επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr, το εγχείρημα της διεύρυνσης και της συμπόρευσης στον χώρο της κεντροαριστεράς, βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές σε ιδιωτικές συζητήσεις τους, εμφανίζονται έτοιμοι να εντάξουν εαυτούς στους κόλπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

H δήλωση του Ιλχάν Αχμέτ: 

«Πεποίθηση μου είναι ότι ο στόχος για τη δημιουργία ενός μεγάλου ενδιαμέσου χώρου με προοδευτικό πρόσημο, με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, στις δημοκρατικές κατακτήσεις αλλά και στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, είναι εφικτός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη πολιτική μας ιστορία» τονίζει ο Ιλχάν Αχμέτ.
Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής επισημαίνει ακόμη, ότι για να υπηρετηθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται άθροιση δυνάμεων, κοινό προγραμματικό πλαίσιο, παραμερισμός προσωπικών εγωισμών και παραλυτικών ισορροπιών στην λογική μιας ξεπερασμένης πολιτικής επετηρίδας, που απογοητεύουν τους πολίτες, παγιώνοντας την αίσθηση ότι δεν υπάρχει προοπτική για την έξοδο της χώρας από τη βαθιά οικονομική και κοινωνική της κρίση.
«Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθώ και οι αρχές που θα υπαγορεύσουν τις επόμενες κινήσεις μου» καταλήγει ο Ιλχάν Αχμέτ.
Με την αποχώρηση του Ιλχάν Αχμέτ οι ανεξάρτητοι βουλευτές ανέρχονται σε οκτώ.

Δ.Α.

ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης