Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Ο Erdogan δεν θα παραστεί στη Γενεύη για το Κυπριακό - Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα

Τζανακόπουλος: Ο Erdogan δεν θα παραστεί στη Γενεύη για το Κυπριακό - Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα
Από τη δική μας μεριά έχουμε πει ότι η εκπροσώπηση της χώρας θα γίνει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο
«Η μη παρουσία του τούρκου προέδρου Erdogan στη Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό αφήνει ανοιχτά πάρα πολλά ενδεχόμενα» δήλωσε σε συνέντευξη του στον Αθήνα 9.84 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Όπως υπογράμμισρε «η Ελλάδα εργάζεται συνεχώς για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη, για μία βιώσιμη λύση» ενώ άφησε να εννοηθεί ότι ο Erdogan δεν θα είναι παρών στη Διάσκεψη και ότι θα εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό της χώρας, Binalli Yildirim.
«Από τη δική μας μεριά έχουμε πει ότι η εκπροσώπηση της χώρας θα γίνει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, αλλά η μη παρουσία Erdogan αφήνει ανοιχτά πάρα πολλά ενδεχόμενα».
Επιπροσθέτως, «ο κ Erdogan παίζει έναν κομβικότατο πολιτικό ρόλο και εμείς με δεδομένο αυτό που άφησε να εννοηθεί η τουρκική πλευρά, θα εξετάσουμε τη θέση μας».

2η αξιολόγηση και Ρούπα

Στο θέμα της διαπραγμάτευσης, θέση της κυβέρνησης είναι ότι «η ελληνική πλευρά έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα και δεν υπάρχουν λόγοι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ούτε ως προσχήματα για να καθυστερούμε το κλείσιμο της β' αξιολόγησης».
Ο Δ. Τζανακόπουλος υποστήριξε, άλλωστε, ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται εντός στόχων και πρέπει οι εταίροι να υλοποιήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις.
Τέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις που αφορούν στο παιδί των Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «το παιδί πρέπει άμεσα να παραδοθεί στην οικογένειά του, στους συγγενείς του ώστε να μπει σε ένα περιβάλλον ηρεμίας.
Πρέπει όλες οι διαδικασίες να κινηθούν με επίκεντρο το συμφέρον του παιδιού.
Η Δικαιοσύνη πρέπει να ακολουθήσει μια διαδικασία.
Η διοίκηση κινείται με τους γρηγορότερους δυνατούς ρυθμούς.
Πολύ- πολύ σύντομα θα έχουμε μια εξέλιξη θετική», υποστήριξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης