Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Υπό προστασία και όχι υπό κράτηση ο 6χρονος γιος της Πόλας Ρούπα

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Υπό προστασία και όχι υπό κράτηση ο 6χρονος γιος της Πόλας Ρούπα
Εκκρεμεί απόφαση για την επιμέλεια του αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης
Για ανεύθυνες και ψευδείς αναφορές σχετικά με την τύχη του 6χρονου γιου της συλληφθείσας για την τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας Πόλας Ρούπα κάνει λόγο το υπουργείο Δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας πως το παιδί δεν κρατείται αλλά έχει τεθεί υπό προστασία.
Το υπουργείο απαντά στις διαμαρτυρίες που έχουν ξεσπάσει σχετικά με την τύχη του 6χρονου παιδιού της Ρούπα και της μη απόδοσής του στη γιαγιά του και στους συγγενείς του.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι το παιδί «δεν κρατείται», αλλά έχει τεθεί «σε προστασία» και ότι εκκρεμεί απόφαση για την επιμέλειά του.
«Σε σχέση με ψευδείς και ανεύθυνες αναφορές για την τύχη εξάχρονου παιδιού συλληφθείσας, γίνεται γνωστό ότι κανένα παιδί  ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε ουδέποτε.
Αντίθετα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, και παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες.  
Ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του.
Αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση» επισημαίνει στην ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης