Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Η ελληνική κοινωνία αισθάνεται χαρά, συγκίνηση και όχι μίσος για το διαφορετικό

Τσίπρας: Η ελληνική κοινωνία αισθάνεται χαρά, συγκίνηση και όχι μίσος για το διαφορετικό
«Αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση»
Η ελληνική κοινωνία να αισθάνεται γεμάτη και περήφανη, να αισθάνεται χαρά και συγκίνηση, τρυφερότητα και όχι μίσος για το διαφορετικό, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την επίσκεψή του στον «Αστερόκοσμο» που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo.
«Αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση», συμπλήρωσε.
Στον «Αστερόκοσμο» ο Έλληνας πρωθυπουργός είδε προσφυγόπουλα από δομές φιλοξενίας και ελληνόπουλα μαζί, να παίζουν και να διασκεδάζουν σε κλίμα Χριστουγεννιάτικο, συνομίλησε μαζί τους, φωτογραφήθηκε και αντάλλαξε ευχές.
Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Σύνδρομο Down στην Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη θέση ότι το κοινωνικό κράτος είναι ελλιπές και ότι η χώρα έχει μεγάλο κοινωνικό έλλειμμα.
«Αυτό που έχει σημασία είναι να ειπωθούν αλήθειες...
Η χώρα έχει μεγάλο κοινωνικό έλλειμμα, όχι μόνο λόγω της κρίσης.
Η κρίση το όξυνε αλλά είναι γεγονός ότι το κοινωνικό κράτος είναι ελλιπές.
Δεν οικοδομήθηκε όπως έπρεπε τα χρόνια της ευημερίας, όταν παίζονταν δισεκατομμύρια στα χρηματιστήρια και τα δομημένα ομόλογα.
Παρά τα μεγάλα λόγια δεν υπήρξε η πρόνοια, η έγνοια, η στοιχειώδης υποδομή όπως έγινε σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ώστε στα χρόνια της κρίσης να υπάρχει ένα αποκούμπι.
Τώρα, η κατάσταση έχει οξυνθεί περισσότερο» τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Σήμερα, κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια σε συνθήκες δημοσιονομικής πειθαρχίας και με μία χώρα υπερχρεωμένη, όσοι πόροι είναι εφικτό να κατευθύνονται στην υποστήριξη των κοινωνικών υποδομών και δημιουργούμε ένα νέο πλαίσιο για την αναπηρία συνολικά» επεσήμανε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Συλλόγου κ.Τσιφλίκη, σημείωσε ότι τα θέματα που αντιμετωπίζουν είναι σύνθετα.
«Ζείτε με την αγωνία των γονέων, για το τι θα συμβεί στα παιδιά τους όταν πλέον δεν θα έχουν τη δυνατότητα να τα υποστηρίξουν» είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι αυτό «θα πρέπει να είναι το πρώτιστο μέλημα της πολιτείας».
«Υπάρχουν πράγματα που γίνονται αν υπάρχει η πολιτική βούληση, το ενδιαφέρον, η έγνοια, υπάρχουν άλλα που σήμερα δεν γίνονται δεδομένων των συνθηκών, εμείς για αυτά που μπορούμε, θέλω να υποσχεθώ ότι θα είμαστε δίπλα σας για ό,τι μπορεί να γίνει» επεσήμανε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας το ρόλο των δήμων και της τοπικής αυτοδιοίκησης σε αυτή την προσπάθεια, ειδικά για την υποστήριξη των δομών και την δημιουργία νέων.
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει σειρά επαφών και συναντήσεων, δίνοντας έμφαση σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής.
Αύριο Παρασκευή 6/1, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη για να παραστεί στην τελετή των Θεοφανείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης