Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Καμία μείωση στους μισθούς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων – Αντιπαράθεση με Γεωργιάδη

Καμμένος: Καμία μείωση στους μισθούς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων – Αντιπαράθεση με Γεωργιάδη
Προγραμματίζεται σύντομα η ψήφιση νέου ειδικού μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Την θέση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μείωση στους μισθούς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος απαντώντας σε δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «κοροϊδία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και προσωπικά του κ. Καμμένου» κατά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατάρτιση του ειδικού μισθολογίου των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε μείωση στους μισθούς όλων των στελεχών.
Προγραμματίζεται σύντομα η ψήφιση νέου ειδικού μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και για όλες τις κατηγορίες μισθωτών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.
Επομένως είναι αδύνατον να υπάρξει πάγωμα μισθολογικών ωριμάνσεων ενόψει ψήφισης νέου μισθολογίου» ανέφερε σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο επεσήμανε ότι κατατέθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών τα ισοδύναμα που του αντιστοιχούν από τις 16 Σεπτεμβρίου του 2016.
Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του κ.Γεωργιάδη, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι «μέχρι το τέλος του 2016, δεν ανευρέθηκαν και δεν νομοθετήθηκαν δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, προκειμένου να μην ισχύσουν, από 1-1-2017, το πάγωμα και η αναστολή των ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».
Ο κ.Γεωργιάδης συνιστούσε στον κ. Καμμένιο «στο εξής, να είναι σοβαρός και ειλικρινής σε θέματα που αφορούν στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».
Από την πλευρά του το υπουργείο, σε ανακοίνωσή του, διαβεβαιώνει ότι «από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατατέθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών τα ισοδύναμα που του αντιστοιχούν από τις 16 Σεπτεμβρίου 2016».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης