Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκλογές δεν θα γίνουν το 2017 – Εάν γίνουν ο Τσίπρας θα έχει αυτοκτονήσει πολιτικά – Κερδισμένοι ΝΔ, Χρυσή Αυγή και μετοχές

Εκλογές δεν θα γίνουν το 2017 – Εάν γίνουν ο Τσίπρας θα έχει αυτοκτονήσει πολιτικά – Κερδισμένοι ΝΔ, Χρυσή Αυγή και μετοχές
Μόνο το χρηματιστήριο θέλει τις εκλογές το 2017 καθώς θα σπεύσει να προεξοφλήσει ότι θα έρθει στην εξουσία μια κυβέρνηση πιο φιλική προς την αγορά.
Εκλογές δεν θα πραγματοποιηθούν το 2017 στην Ελλάδα.
Αυτό είναι το βασικό σενάριο για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Ωστόσο εάν οι διαπραγματεύσεις προσκρούσουν σε αδιέξοδο και περάσει ο Ιανουάριος, περάσει ο Φεβρουάριος, περάσει και ο Μάρτιος του 2017 χωρίς να έχει κλείσει η αξιολόγηση τότε το σενάριο των εκλογών μπορεί να αυξηθεί.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι τον Τσίπρα τον συμφέρει να κάνει εκλογές το 2017 για να διασφαλίσει μια διαφορά 10% με 14% από την ΝΔ που ούτως ή άλλως προηγείται.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 20% και η ΝΔ στο 30% και υψηλότερα.
Εάν καθυστερήσει τις εκλογές και πραγματοποιηθούν π.χ. το 2018 ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας θα έχουν φθαρεί τόσο πολύ καθώς η οικονομία ακόμη και εάν υπάρχει ανάπτυξη το 2017… για να καταστεί αισθητή στην κοινωνία χρειάζονται 14-16 μήνες λόγω ετεροχρονισμού φάσης.
Το 2018 ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας θα βρίσκονται σε ακόμη χειρότερη θέση, η Χρυσή Αυγή θα ανεβαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχωρεί και η μάχη δεν θα είναι για την πρώτη θέση που η ΝΔ την έχει εξασφαλίσει αλλά για την δεύτερη θέση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής.
Όσο μένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα φθείρεται πολιτικά χωρίς να έχει την δυνατότητα αναστροφής.
Με βάση αυτό το σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας έχουν κάθε συμφέρον να προκηρύξουν εκλογές το 2017 για να διασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές ποσοστό και να ρίξουν το βάρος των μεγάλων αποφάσεων στην ΝΔ ώστε να επωμιστεί το πολιτικό κόστος.
Όμως δεν θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα ο Τσίπρας δεν έχει κανένα λόγο να πάει σε εκλογές το 2017 ακόμη και εάν η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση πάει από το κακό στο χειρότερο.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα ο στόχος είναι η παραμονή στην εξουσία… καθώς στα επόμενα πολιτικά επεισόδια ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ρόλο αντιπολίτευσης και υπό κάποιους όρους δεν είναι σαφές εάν θα είναι ρόλος αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Με εκλογές το 2017 οι κερδισμένοι θα είναι
Η ΝΔ που θα είναι πρώτο κόμμα με ποσοστό ίσως και πάνω από 15%.
Η Χρυσή Αυγή που θα πάρει ποσοστό πάνω από 10%
Μεγάλος κερδισμένος και το ελληνικό χρηματιστήριο που θα επικροτήσει την πολιτική αλλαγή.
Οι εκλογές δεν θα φέρουν κραχ στο ελληνικό χρηματιστήριο αλλά ανοδικό ράλι καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι έως αντιπαθής στους επενδυτικούς κύκλους.

Όμως εκλογές το 2017 δεν θα έχουμε γιατί πρακτικά δεν συμφέρουν κανένα.... πλην του χρηματιστηρίου 

Γιατί δεν συμφέρουν οι εκλογές;
Δεν συμφέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα σηματοδοτήσει όχι μόνο το πολιτικό του τέλος αλλά θα σηματοδοτήσει την πολιτική και ιδεολογική του χρεοκοπία στην κοινωνία.
Εκλογές το 2017 για τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει κοινωνική, πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία, θα μείνει στην ιστορία η αριστερά ότι κυβέρνησε και απέτυχε παταγωδώς και η αποτυχία αυτή θα την στιγματίζει.
Δεν θα ανακάμψει ποτέ μετά την συντριβή ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι εκλογές δεν συμφέρουν ούτε την ΝΔ.
Η ΝΔ θα κληθεί να κυβερνήσει μια χώρα εν μέσω απίστευτων απαιτήσεων των δανειστών και δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι ενώ θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά τις εκλογές ….με το καλημέρα θα ξεκινήσει η πολιτικής της φθορά.
Η πολιτική φθορά της ΝΔ θα είναι ταχύτερη της πολιτικής φθοράς του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα.
Εκλογές δεν θέλει ούτε η Χρυσή Αυγή.
Για την Χρυσή Αυγή το ιδανικό σενάριο είναι να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία για καιρό.
Όσο παραμένει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο θα χρεοκοπεί πολιτικά και θα ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή.
Μόνο το χρηματιστήριο θέλει τις εκλογές το 2017 καθώς θα σπεύσει να προεξοφλήσει ότι θα έρθει στην εξουσία μια κυβέρνηση πιο φιλική προς την αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης