Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Μεγάλη η πρόοδος στις ΑΠΕ – Έρχονται επενδύσεις 1 δις ευρώ στην αιολική ενέργεια

Σταθάκης: Μεγάλη η πρόοδος στις ΑΠΕ – Έρχονται επενδύσεις 1 δις ευρώ στην αιολική ενέργεια
Επενδύσεις αναμένεται να υπάρξουν και στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας είπε ο κ.Σταθάκης
Την θέση ότι η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ότι έχει πετύχει τον ευρωπαϊκό στόχο για το 2020 μια και ήδη το 18% της καταναλισκόμενης ενέργειας παράγεται από ανανεώσιμες πηγές διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο κ.Σταθάκης υποστήριξε ότι το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο, καθώς επίκειται νέος γύρος επενδύσεων στην αιολική ενέργεια.
«Για τις επενδύσεις στην αιολική ενέργεια υπάρχει τρομερό ενδιαφέρον που θα φέρει κεφάλαια 1 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια» τόνισε ο κ.Σταθάκης, επισημαίνοντας ότι στην ηλιακή ενέργεια και στα φωτοβολταϊκά, υπάρχει μία σχετική επιβράδυνση, κάτι που, όπως είπε, δικαιολογείται από την μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε τα προηγούμενα χρόνια.
Ο υπουργός τόνισε ότι το επόμενο διάστημα και στον τομέα των ΑΠΕ θα λειτουργούν περισσότερο οι μηχανισμοί της αγοράς και λιγότερο οι διασφαλίσεις εγγυήσεων, ενώ υπογράμμισε πως επίκειται μεγάλος κύκλος επενδύσεων και στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας.
«Το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην ενέργεια και είναι ο τρίτος στόχος της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης αφορά τον κλάδο της εξοικονόμησης ενέργειας.
Αυτό το «νέο μεγάλο πεδίο» που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη στην Ελλάδα, τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τη βιομηχανία και άλλους τομείς.
Και εκεί θα ανοίξει ένας μεγάλος κύκλος επενδύσεων στην Ελλάδα» επεσήμανε ο κ.Σταθάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης