Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας: Πολύ δύσκολη κατάσταση εάν καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό

Μουζάλας: Πολύ δύσκολη κατάσταση εάν καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό
Από τον Μάρτιο του 2017 σε εφαρμογή το πρόγραμμα προσφοράς χρημάτων στους πρόσφυγες είπε ο κ.Μουζάλας
Την πεποίθηση πως σε περίπτωση που η συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό – μεταναστευτικό καταρρεύσει, η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια πολύ δύσκολη κατάσταση διατύπωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Μουζάλας υπογράμμισε πως αν φύγουν οι πρόσφυγες από τα νησιά, θα καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία ενώ υποστήριξε ότι όσοι πρόσφυγες είναι στα νησιά θα εξαιρεθούν από το πρόγραμμα προσφοράς χρημάτων αντί για συσσίτιο, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Μάρτιο.
«Το βοήθημα αφορά όλον τον προσφυγικό πληθυσμό που βρίσκεται στην ηπειρωτική Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι θα εξαιρούνται όσοι στεγάζονται στα νησιά.
Όσον αφορά το μέγεθος του βοηθήματος, το ποσό για μια οικογένεια προσφύγων θα είναι ένα ευρώ λιγότερο από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που θα αναλογεί σε μια ελληνική οικογένεια, για συμβολικούς λόγους» επεσήμανε ο κ.Μουζάλας.
Ερωτηθείς για το τι θα κάνει η χώρα και η κυβέρνηση σε περίπτωση που καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ο κ.Μουζάλας είπε ότι είναι σαν να ρωτούν τον υπουργό Άμυνας της Γαλλίας τι θα κάνει, αν επιτεθούν κάποιοι στη Μασσαλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης