Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Εύχομαι να μην πέσει η χώρα μαζί με τον Τσίπρα - Η Ελλάδα πορεύεται γονατισμένη

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Εύχομαι να μην πέσει η χώρα μαζί με τον Τσίπρα - Η Ελλάδα πορεύεται γονατισμένη
«Έχουμε έναν πρωθυπουργό που η απήχησή του στην κοινωνία καταρρέει», αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος
«Εύχομαι να μην πέσει η χώρα μαζί με τον κ. Τσίπρα», τονίζει στη Realnews ο τομεάρχης εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι «η διακυβέρνηση Τσίπρα είναι πορεία συνεχούς βύθισης».
Όπως αναφέρει, «η Ελλάδα πορεύεται γονατισμένη, χωρίς πυξίδα και χωρίς προοπτική βελτίωσης», ενώ «έχουμε έναν πρωθυπουργό που η απήχησή του στην κοινωνία καταρρέει».
Μάλιστα, ο ίδιος κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «προσποιείται ότι δεν ακούει τη γενικευμένη βοή απαξίωσης για την κυβέρνησή του και κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία».
Σε ερώτηση για το κατά πόσο συμφωνεί με την τιμωρητική αντιμετώπιση του Σόιμπλε απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Κουμουτσάκος σημειώνει πως «διαφωνούμε με πολλές αξιώσεις των δανειστών, όπως η επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, που δεν μπορεί να την αντέξει η χώρα...
Όμως δεν μπορεί πάντα και σε όλα το εύκολο άλλοθι να είναι ότι ευθύνεται κάποιος άλλος και όχι εμείς».
Αναφορικά με το αν συμφωνεί με τη μείωση συντάξεων που ζητεί το ΔΝΤ, ο κ. Κουμουτσάκος τονίζει ότι «τις συντάξεις τις συνθλίβουν η ανεργία και η μαύρη αγορά εργασίας».
Όπως αναφέρει, «δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα εφόσον η οικονομία περάσει σε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, έρθουν νέες επενδύσεις και δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».
Σχετικά με την επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς, ο κ. Κουμουτσάκος την χαρακτηρίζει  «επιστολή μειωμένης αξιοπρέπειας» και συμπληρώνει ότι είναι «άλλο η συνεννόηση με τους εταίρους και άλλο η εκ των υστέρων αναγκαστική δήλωση μετάνοιας».
Ο ίδιος θεωρεί ότι «γίνεται ήδη πλειοψηφικό» το αίτημα για εκλογές, ενώ για πιθανές πολιτικές συνεργασίας του κόμματός του σημειώνει ότι «υπάρχουν εκείνοι που αυτοεξαιρούνται, αλλά και εκείνοι τους οποίους αποκλείουμε.
Η Χρυσή Αυγή είναι το πιο κραυγαλέο παράδειγμα.
 Και βέβαια δεν μπορεί να υπάρξει καμία εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης