Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυπριανού (ΑΚΕΛ): Να μείνει αταλάντευτος ο Αναστασιάδης στις θέσεις αρχών για λύση του Κυπριακού

Κυπριανού (ΑΚΕΛ): Να μείνει αταλάντευτος ο Αναστασιάδης στις θέσεις αρχών για λύση του Κυπριακού
Έκκληση στον Πρόεδρο της Κύπρου,  Ν. Αναστασιάδη, να λειτουργήσει με συλλογικότητα» στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Α. Κυπριανού
Έκκληση στον Πρόεδρο της Κύπρου,  Ν. Αναστασιάδη «να μείνει αταλάντευτος στις θέσεις αρχών για λύση του Κυπριακού και να λειτουργήσει με συλλογικότητα» στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, 'Αντρος Κυπριανού.
Κατά τον ίδιο,  «εφόσον γίνει στη Γενεύη διάσκεψη για το Κυπριακό είναι απαραίτητη η παρουσία των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».
Μάλιστα, ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι στη φάση αυτή του Κυπριακού «δεν χωρούν ταλαντεύσεις, ούτε και υπάρχουν περιθώρια για λάθη», ενώ  αναφορικά με τη συμμετοχή των μόνιμων μελών του ΣΑ σε διεθνή διάσκεψη, διευκρίνισε ότι θα χρειαστεί να υιοθετηθεί ένα ψήφισμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας, «το οποίο θα προνοεί την υλοποίηση όλων όσων ενδεχομένως να έχουν συμφωνηθεί, και ως εκ τούτου εκείνοι οι οποίοι θα κληθούν να ψηφίσουν γι’ αυτά που θα εφαρμοστούν, πρέπει να είναι παρόντες, πρέπει να έχουν και άποψη, ιδιαίτερα στα ζητήματα της ασφάλειας που αφορούν και τη διεθνή κοινότητα».
Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο, ενώ «εκείνο που προέχει είναι να θέσουμε υπεράνω όλων το συμφέρον της χώρας και του λαού μας, να δούμε πώς καταφέρνουμε να συνεργαστούμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και, όταν και εφόσον θα έχουμε αποτέλεσμα, θα το κρίνουμε και ο καθένας θα τοποθετηθεί».
Ο ίδιος διατύπωσε τη θέση ότι πρέπει να ξεκαθαριστούν πλήρως τα διαδικαστικά θέματα προτού φτάσουμε στη διάσκεψη, στις 12 Ιανουαρίου, επειδή, όπως είπε, πολλές φορές η διαδικασία έχει και ουσία.
Σημείωσε δε, πως οι θέσεις του ΑΚΕΛ είναι ξεκάθαρες και διαχρονικές, αλλά και ότι η εποικοδομητική στάση του ΑΚΕΛ «δεν σημαίνει ότι παραχωρεί λευκή επιταγή στον οποιονδήποτε, αλλά θα κρίνουμε στη βάση των πράξεων και των πρωτοβουλιών, που αναλαμβάνει ο καθένας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης