Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Η 2η αξιολόγηση θα κλείσει τον Ιανουάριο του 2017 - Είμαστε εντός στόχων

Τζανακόπουλος: Η 2η αξιολόγηση θα κλείσει τον Ιανουάριο του 2017 -  Είμαστε εντός στόχων
Η μεγάλη αντίφαση είναι η στάση του ΔΝΤ και για τον λόγο αυτό καθυστερεί η διαδικασία της ολοκλήρωσης
Τη βεβαιότητά του πως η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στον Ιανουάριο και ότι δεν θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα καθώς πως η επιστολή Τσακαλώτου στους δανειστές δεν εμπεριείχε καμία σχετική δέσμευση εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή τόνισε ότι «η ελληνική πλευρά έχει κάνει όλους τους συμβιβασμούς που μπορούσε. Η μεγάλη αντίφαση είναι η στάση του ΔΝΤ και για τον λόγο αυτό καθυστερεί η διαδικασία της ολοκλήρωσης».
Αναφερόμενος στην επιστολή Τσακαλώτου για την έκτακτη εισφορά Τσίπρα στους συνταξιούχους, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως σε αυτήν «δεν περιλαμβάνει καμία νέα δέσμευση. Γίνεται πολύς λόγος άνευ νοήματος. Η επιστολή λέει ότι εφόσον υπάρξει πρόβλημα στο δημοσιονομικό στόχο, θα γίνουν οι απαιτούμενες διευθετήσεις. Είμαστε εντός στόχων».
Όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση πετυχαίνει τους στόχους, καθώς το πλεόνασμα θα είναι λίγο πάνω από τον στόχο. Τέλος, απέρριψε υο σενάριο των εκλογών λέγοντας πως δεν υπάρχει τέτοια σκέψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης