Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Να είναι πιο προσεκτικός ο Schaeuble – Να μην προσβάλλει ούτε την κυβέρνηση ούτε το λαό

Τζανακόπουλος: Να είναι πιο προσεκτικός ο Schaeuble – Να μην προσβάλλει ούτε την κυβέρνηση ούτε το λαό
Η στάση του εδώ και αρκετά χρόνια δεν βοηθά ούτε τον ίδιο ούτε την Ευρωπαϊκή Ένωση είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός και να μην προσβάλλει ούτε την κυβέρνηση ούτε τον ελληνικό λαό διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Αγορά» ο κ.Τζανακόπουλος επισημαίνει μεν το πολύ θετικό κλίμα και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Angela Merkel, αλλά επιτίθεται στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ καλώντας τον να είναι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις του, «να μην προσβάλλει ούτε την ελληνική κυβέρνηση ούτε τον πολύπαθο ελληνικό λαό».
«Να μην επιχειρεί να πολώσει την κατάσταση για εσωτερική κατανάλωση.
Δεν βοηθά ούτε τον ίδιον, ούτε φυσικά την υπόθεση της Ενωμένης Ευρώπης η στάση του εδώ και αρκετά χρόνια.
Διότι ακριβώς αυτή η στάση του έχει οδηγήσει την Ευρώπη στα πολλαπλά σημερινά της αδιέξοδα» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος.
Αναφερόμενος στην επιστολή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν δεσμεύεται σε τίποτε περισσότερο από ό,τι ήδη έχει δεσμευτεί με την υπογραφή της συμφωνίας του 2015» ενώ έβαλε κατά του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως είναι έκθετος για τη στάση της ΝΔ κατά την ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή του βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «λειτούργησε ως εσωτερικός εκφραστής της πιο τιμωρητικής και επιθετικής πτέρυγας των δανειστών».
«Αντί να υπερασπιστεί την πρωτοβουλία στο εξωτερικό, επέλεξε να παίξει το ρόλο της εμπροσθοφυλακής του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών.
Ο λαός παρακολουθεί και κρίνει…», είπε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος αναφορικά με την αξιολόγηση, υποστήριξε ότι «το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό και όχι τεχνικό, καθώς η βασική διαφορά αφορά στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ».
«Άλλωστε κανείς σε αυτή τη φάση δεν επιθυμεί να οδηγήσει τη διαπραγμάτευση για τη β` αξιολόγηση σε αδιέξοδο» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι «πρέπει να εργαστούμε σκληρά ώστε να βρούμε το σημείο ισορροπίας που θα οδηγήσει στο κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα αλλά και με αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης