Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποστόλου: Ποια υπερφορολόγηση των αγροτών; - Το 98,5% δεν θα επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ

Αποστόλου: Ποια υπερφορολόγηση των αγροτών; - Το 98,5% δεν θα επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ
Να ενημερωθούν σωστά για το φορολογικό και το ασφαλιστικό οι αγρότες είπε ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
Τα περί υπερφορολόγησης των αγροτών απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους αγρότες να ενημερωθούν σωστά για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
«Είναι αδιανόητο να μιλάμε για υπερφορολόγηση των αγροτών όταν το 98,5% δεν θα επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ» υποστήριξε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Αποστόλου, ο οποίος αναφέρθηκε στα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στις καλλιέργειες.
Ο κ.Αποστόλου πρότεινε να κληθεί και να συνεδριάσει η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ως το καλύτερο μέσο διαλόγου καθώς εκεί οι αγρότες να μπορέσουν να παραβρεθούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους αφού κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει στην Ολομέλεια και στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, ενώ επεσήμανε ότι ένα από τα μέτρα που θα ληφθούν το 2017 είναι αυτό της αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές.
Ο υπουργός τόνισε ότι κάποιες εξ αυτών καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ αλλά όχι όλες.
«Για αυτό και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας δίνει τη δυνατότητα να συντάξουμε ένα σχετικό φάκελο (καταστροφή κεφαλαίου, απώλεια εισοδήματος) και να καταβληθούν χρήματα εφόσον οι συνθήκες (ο κρατικός προϋπολογισμός) το επιτρέπουν.
Αλλά και εκεί δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τα 16 εκατομμύρια ευρώ.
Ο μέσος όρος στην καταβολή αποζημιώσεων είναι 7 με 8 μήνες.
Προσπαθούμε να το φτάσουμε στους έξι μήνες και δεν γίνεται συντομότερα εξαιτίας της διαδικασίας που είναι χρονοβόρα» υποστήριξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης