Τελευταία Νέα
Πολιτική

Telegraph: Δεν φαίνεται να υπάρχει τέλος στην ελληνική κρίση - Έρχεται κρίσιμο καλοκαίρι

tags :
Telegraph: Δεν φαίνεται να υπάρχει τέλος στην ελληνική κρίση - Έρχεται κρίσιμο καλοκαίρι
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει ότι οι σκηνές που εκτυλίσσονται στην Ελλάδα παραπέμπουν στην Βενεζουέλα
Στην ελληνική οικονομική κρίση αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα The Telegraph επισημαίνοντας ότι πλέον οι σκηνές που εκτυλίσσονται στην Ελλάδα μοιάζουν περισσότερο με αυτές της Βενεζουέλας παρά σε μια αναπτυγμένη οικονομία.
«Νοσοκομεία χωρίς σύριγγες.
Λεωφορεία σκουριασμένα επειδή δεν υπάρχουν τα χρήματα για να επισκευαστούν.
Εικόνες σαν αυτές σχετίζονται περισσότερο από την Βενεζουέλα παρά με την Ελλάδα, όπου οι Έλληνες ζουν σε μια από τις πιο αναπτυγμένες οικονομίες του κόσμου» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ενώ η Αθήνα έχει μείνει εκτός των πρωτοσέλιδων, οι προειδοποιήσεις σε έκθεση του ΔΝΤ αυτό τον μήνα αποκαλύπτουν πλήρως τις συνέπειες της συνεχούς λιτότητας σε μια χώρα.
«Ο άνθρωπος κάποτε ονομάστηκε ''ο πιο μισητός άνθρωπος στην Ελλάδα'' τώρα προειδοποιεί ότι εάν ο προϋπολογισμός της χώρας δεν γίνει περισσότερο φιλικός προς την ανάπτυξη, οι παράγοντες που επέφεραν χρόνια αναταραχής στην Ελλάδα και τρία προγράμματα διάσωσης θα συνεχιστούν» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Άλλο ένα κρίσιμο καλοκαίρι;

Σύμφωνα με την Telegraph, το κλειδί για να ξεκλειδώσει η επόμενη δόση των 6,1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, είναι η εργασιακή μεταρρύθμιση.
Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα έχει αρκετά χρήματα για να καλύψει η ίδια τα έξοδα της έως τον Ιούλιο, οπότε και θα πρέπει να πληρώσει την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και ιδιώτες κατόχους ομολόγων 7 δισ. ευρώ.
Μάλιστα, ο Fabio Balboni της HSBC τονίζει ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος από τη στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις.
Αυτό θα εκτροχιάσει το χρονοδιάγραμμα για την πρόσβαση της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, την ενδεχόμενη συμμετοχή του ΔΝΤ και την άρση των capital controls.
Όλα αυτά σε μια εποχή όπου η Ελλάδα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε νέες εκλογές ενώ η Angela Merkel αντιμετωπίζει το δικό της πολιτικό τεστ στη Γερμανία.
«Η ήσυχη περίοδο για την Αθήνα έχει τελειώσει.
Ετοιμαστείτε για άλλο ένα αγχωτικό καλοκαίρι» καταλήγει το ίδιο άρθρο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης