Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση κάνει ότι της λένε οι δανειστές – Εθνική συνεννόηση για το χρέος

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση κάνει ότι της λένε οι δανειστές – Εθνική συνεννόηση για το χρέος
Επιστολή μετάνοιας η επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού
Την θέση ότι η κυβέρνηση κάνει αυτό που της λένε οι δανειστές διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στην επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς.
«Δείχνει ότι δεν υπάρχει εσωτερική πολιτική και ότι το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να κάνει ό,τι της λένε οι δανειστές.
Τα προβλήματα από την επιστολή είναι δύο, αφενός η διγλωσσία καθώς άλλα λέει ο Τσακαλώτος και άλλα ο Τσίπρας όταν λέει ότι δεν θα ρωτάμε πού θα δίνουμε το πλεόνασμα και αφετέρου ότι είναι μια επιστολή μετάνοιας.
Είναι μια επιστολή με ύφος "παρακαλώ συγχωρέστε μας"» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεοδωράκης.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έπρεπε να προχωρήσει σε αυτή τη μονομερή κίνηση.
«Θα έπρεπε τα χρήματα που νοιώθει ότι περισσεύουν, θα έπρεπε να το συζητήσουμε στη Βουλή και όχι ως χριστουγεννιάτικο μποναμά με το μεγάλο ψέμα ότι είναι 13η σύνταξη και όχι ένα εφάπαξ βοήθημα» είπε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις για τον Schaeuble.
«Το πρόβλημα δεν είναι ούτε η ψυχή ούτε η αναπηρία του Schaeuble αλλά ότι η δική μας πολιτική δεν έχει καταφέρει να είναι πατριωτική κόντρα στις πολιτικές άλλων χωρών προς όφελος των πολιτων των κρατών τους.
Η μόνη λύση για να ξεφύγεις είναι να έχεις πολιτική που παράγει πλούτο ώστε να τον μοιράσεις στον κόσμο» υποστήριξε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος εκτίμησε ότι την άνοιξη του 2017 θα μας λείπουν πάλι χρήματα.
«Η  δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει υπό άσχημες συνθήκες και δεν θα πάμε σε εκλογές.
Απλώς τραβάμε τα πράγματα προκειμένου να υπάρξει μια πίεση από τα κάτω του τύπου "ας υπογράψουμε για να πάρουμε τα χρήματα"
Αυτή η αξιολόγηση θα είναι χειρότερη από αυτή που θα υπέγραφαν το Νοέμβριο γιατί όσο λιγοστεύει το οξυγόνο σου τότε πιο εύκολα λες ορισμένα ναι από ότι κάποια μικρά όχι» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση για το θέμα του χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης