Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκληρή δήλωση Κικίλια για την επιστολή «υποτέλειας και παραδοχής»: Ο εξευτελισμός έχει ονοματεπώνυμο…

Σκληρή δήλωση Κικίλια για την επιστολή «υποτέλειας και παραδοχής»: Ο εξευτελισμός έχει ονοματεπώνυμο…
Ο Αλ. Τσίπρας εγκλωβίζει τη χώρα σε συνεχιζόμενη λιτότητα με αντάλλαγμα την παραμονή του στην εξουσία, σύμφωνα με τον Β. Κικίλια
Με ιδιαιτέρως σκληρά λόγια σχολιάζει ο Βασίλης Κικίλιας, εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στον πρόεδρο του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling, που είδε σήμερα, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, το φως της δημοσιότητας.
«Από σήμερα η έννοια εξευτελισμός έχει ονοματεπώνυμο: Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αλέξης Τσίπρας», αναφέρει αιχμηρά ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας πως «θα ήταν δικό τους πρόβλημα, αλλά, δυστυχώς, είναι ο υπουργός Οικονομικών και ο πρωθυπουργός της χώρας».
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «όλοι τώρα καταλαβαίνουν γιατί έκρυβαν την επιστολή, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, μετά από την πίεση της Νέας Δημοκρατίας και αφού είχε διαρρεύσει στα Μ.Μ.Ε.», καθώς «σε αυτήν ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Τσίπρας ζητούν συγγνώμη για το εφάπαξ - βοήθημα στους συνταξιούχους και δεσμεύονται ότι δεν πρόκειται να δοθεί ξανά στο μέλλον ανάλογο βοήθημα».
Όπως χαρακτηριστικά προσθέτει ο Βασίλης Κικίλιας, στην επιστολή «επαναλαμβάνουν πέντε φορές, ότι θα κάνουν τα πάντα για να τηρήσουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις τους, κόβοντας ξανά τις συντάξεις».
Πρόκειται, σύμφωνα με τον ίδιο, για μια «επιστολή μετάνοιας, επιστολή υποτέλειας, επιστολή παραδοχής, αλλά και για επιστολή επιβεβαίωσης ότι ο κ. Τσίπρας είναι τελικά ο καλύτερος σύμμαχος των ακραίων κύκλων των δανειστών, εγκλωβίζοντας τη χώρα σε συνεχιζόμενη λιτότητα με αντάλλαγμα την παραμονή του στην εξουσία».
Ο Αλέξης Τσίπρας «είναι υπόλογος στα μάτια των δοκιμαζόμενων Ελλήνων», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, καταλήγοντας πως «όσο γρηγορότερα φύγει τόσο καλύτερο για τη χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης