Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Η αξιολόγηση θα κλείσει, ακόμα και αν δεν το θέλουν οι ακραίοι – Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας

Κατρούγκαλος: Η αξιολόγηση θα κλείσει, ακόμα και αν δεν το θέλουν οι ακραίοι  – Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας
Σε σχέση με το παρελθόν ο Schaeuble δεν έχει την πλειοψηφία στην ΕΕ, αν και ελέγχει το Eurogroup είπε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ
Την θέση ότι ακραίοι πολιτικοί κύκλοι δεν θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος πάντως υποστήριξε πως σε σχέση με το παρελθόν ο Schaeuble δεν έχει την πλειοψηφία στην ΕΕ, αν και ελέγχει το Eurogroup.
«Υπάρχουν ακραίοι πολιτικοί κύκλοι που δεν θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση.
Από την εμπειρία που είχα συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό στην Ευρώπη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διαπιστώνω ότι μια διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι ο Schaeuble δεν έχει την πλειοψηφία στην ΕΕ αλλά ελέγχει το Eurogroup που δεν είναι θεσμικό όργανο.
Αυτή είναι η διαφορά και για αυτό η αξιολόγηση θα κλείσει» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Κατρούγκαλος.
Ερωτηθείς για τη στάση που τηρεί ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ απέναντι στην Ελλάδα, ο κ.Κατρούγκαλος τόνισε ότι δεν έχει αλλάξει η στάση του, αν και έχει δύο «σταθερές».
«Η μια έχει απέχθεια σε ό,τι είναι αριστερό σε διακυβέρνηση στην Ευρώπη και για αυτό η κεντροαριστερά στην Ευρώπη οργανώνει μια κοινή στρατηγική.
Η δεύτερη έχει να κάνει με την ιδεολογία του Schaeuble που θέλει την ευρωζώνη μικρότερη, μια πυρηνική ευρωζώνη» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει όσες δεσμεύσεις έχει λάβει «ακόμα και εκεί που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους ιδεολογικά γιατί έχουν την υπογραφή μας από κάτω».
«Στη ρητορική της κυβέρνησης ήταν ότι θα προσπαθήσει να εξουδετερώσει όσες δεσμεύσεις είναι ακραία νεοφιλελεύθερες με δικής μας έμπνευσης μέτρα» τόνισε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, ο οποίος αναφορικά με τις παροχές Τσίπρα, είπε ότι «δεν είχαμε υποχρέωση να πάρουμε την άδεια, υπήρχε μόνο ενημέρωση».
Παράλληλα επέμεινε ότι το ασφαλιστικό έχει κλείσει παρά το γεγονός ότι ΔΝΤ και Γερμανικό ΥΠΟΙΚ επιμένουν στο θέμα αυτό.
«Πρόκειται για ακραίους παίχτες που είτε είναι σημαιοφόροι του νεοφιλελευθερισμού όπως το ταμείο είτε ευαγγελίζονται ίσως ακόμα εξόδους από το ευρώ και μικρότερη ευρωζώνη» επεσήμανε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης