Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης: Η κυβέρνηση ψεύδεται για το περιεχόμενo της επιστολής Τσακαλώτου

Θεοχάρης: Η κυβέρνηση ψεύδεται για το περιεχόμενo της επιστολής Τσακαλώτου
«Με πολιτικές ήπιας προσαρμογής δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση»
Στο ζήτημα τόσο της επιστολής Τσακαλώτου, όσο και των τακτικών που ακολουθεί η κυβέρνηση, αναφέρθηκε σήμερα (27/12) ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, μέσω συνέντεξης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 Fm.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή Τσακαλώτου "αντί να ψεύδεται και να παραπλανά", ενώ τόνισε ότι με πολικές "ήπιας πρσαρμογής" η έξοδος από την κρίση δεν πρόεκειται να καταστεί δυνατή.
Αναλυτικότερα, οι δηλώσεις του ανεξάρτητου βουλευτή:

«Η κυβέρνηση αντί να ψεύδεται και να παραπλανά πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή Τσακαλώτου ώστε να μάθουμε το ακριβές περιεχόμενό της.
Μια επιστολή που και ταπεινωτική είναι και αχρείαστη, αποδεικνύοντας ότι οι εφάπαξ παροχές ανακοινώθηκαν αποκλειστικά στο πλαίσιο του επικοινωνιακού παιχνιδιού.
Δεν είχε το υπουργείο Οικονομικών παρά να αποδεχτεί την τροπολογία που πρότεινα στη Βουλή, στην οποία ακολούθησα «στο χαρτί» αυτά τα οποία έχει συμφωνήσει και υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση.
Τώρα οι θεσμοί φαίνεται να ζητούν επιπλέον μέτρα για το 2016.
Εφόσον η κυβέρνηση μοίρασε παροχές, καλείται να κλείσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,1% και όχι στο 0,5%, το οποίο δε θεωρείται αποδεκτό.
Μέτρα και για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.
Δυστυχώς έχουμε μπλέξει με ιδεοληπτικούς από το εξωτερικό που προσπαθούν να μας επιβάλλουν μέτρα - καρμπόν, λες και κάνουν σφραγίδες, ανεξαρτήτως των χαρακτηριστικών κάθε χώρας.
Και έχουμε πολιτικούς στην Ελλάδα που δε μπορούν να σηκώσουν το βάρος να τα βάλουν με τα εσωτερικά συμφέροντα.
Έτσι δεν έχουν το ηθικό ανάστημα να προωθήσουν την άποψή τους στο εξωτερικό.
Η κυβέρνηση ακολουθεί τα χνάρια των προηγούμενων.
Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ στο παρελθόν, συζητούν μόνο για ισοδύναμα μέτρα.
Αλλά με πολιτικές ήπιας προσαρμογής -που είναι μόνο ήπια και καθόλου προσαρμογή- δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης