Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος: Δεν υπάρχει καμία πρόθεση ανατροπής της κυβέρνησης από τις Βρυξέλλες

Κύρτσος: Δεν υπάρχει καμία πρόθεση ανατροπής της κυβέρνησης από τις Βρυξέλλες
Στην Ευρώπη η παραδοσιακή κεντροδεξιά πλαγιοκοπείται από την ακροδεξιά ανέφερε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση ανατροπής της κυβέρνησης από τις Βρυξέλλες διατύπωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος, ο οποίος υπογράμμισε πως μια επικράτηση της κεντροδεξιάς στη Γαλλία και η επανεκλογή της Merkel στη Γερμανία θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση του γαλλογερμανικού άξονα στην ΕΕ, που σήμερα απειλείται από την ακροδεξιά.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο κ.Κύρτσος είπε ότι «όλοι κατά βάση είναι χαρούμενοι μετά την επίτευξη συμφωνίας το καλοκαίρι του 2015, αλλά από την άλλη εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Αθήνα δεν πιστεύει πλήρως το σύνολο των μέτρων που εφαρμόζει».
«Έτσι, θέλουν να είναι καλυμμένοι πολιτικά, καθώς δέχονται πιέσεις στο εσωτερικό, όπου κατηγορούνται ότι είναι χαλαροί ως προς το ελληνικό πρόγραμμα, όπως συμβαίνει στη Γερμανία, όπου φιλελεύθεροι και AfD πλαγιοκοπούν τη Merkel.
Το λάθος στην Ελλάδα είναι ότι θεωρούμε ότι έχουμε το αποκλειστικό προνόμιο των εσωτερικών πολιτικών υπολογισμών» τόνισε ο κ.Κύρτσος, ο οποίος απέδωσε τη συνεχή πίεση για πρόωρες εκλογές από τη Νέα Δημοκρατία στον «εκλογικό αιφνιδιασμό» του Σεπτεμβρίου του 2015, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα η ΝΔ είχε στηρίξει την συμφωνία που έφερε από τις Βρυξέλλες ο Αλ.Τσίπρας.
Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, ο κ.Κύρτσος σημείωσε ότι η παραδοσιακή κεντροδεξιά πλαγιοκοπείται από την ακροδεξιά και ότι αυτό έχει σοβαρές συνέπειες, όπως φάνηκε και στο βρετανικό δημοψήφισμα για το Brexit, που συνδέθηκε με το μεταναστευτικό και το προσφυγικό.
«Η βόρεια Ευρώπη νιώθει να απειλείται από το ανθρώπινο ποτάμι που εισέρρευσε το 2015 στη Γηραιά Ήπειρο, ενώ ειδικά η Γαλλία αισθάνεται επιπρόσθετα μειωμένη καθώς βλέπει να χάνει τον ηγετικό της ρόλο.
Έτσι, το καλύτερο σενάριο θα είναι να αναδειχθεί τελικά κεντροδεξιός πρόεδρος στη Γαλλία και να αντέξει τις πιέσεις η Merkel παραμένοντας στην καγκελαρία, ώστε ένας νέος γαλλογερμανικός άξονας να πραγματοποιήσει μία κεντροδεξιά επανεκκίνηση που θα αντιμετωπίσει τα μεγάλα ζητήματα της Ευρώπης, μεταξύ τους και την ελληνική κρίση» είπε ο κ.Κύρτσος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης