Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς: Στηρίζουμε μια ορθολογική, αποτελεσματική και λειτουργική λύση για το Κυπριακό

Κοτζιάς: Στηρίζουμε μια ορθολογική, αποτελεσματική και λειτουργική λύση για το Κυπριακό
Όπως τόνισε ο κ. Κοτζιάς, «η λύση του Κυπριακού στηρίζεται και πρέπει να στηρίζεται με ομοψυχία από τη χώρα μας που στέκεται δίπλα στον κυπριακό λαό και στην κυπριακή κυβέρνηση»
Τα κόμματα της ελληνικής Βουλής συμφωνήσαν πως στηρίζουν μια ορθολογική, αποτελεσματική, λειτουργική λύση του Κυπριακού, που σημαίνει μια Κύπρο χωρίς ξένα στρατεύματα κατοχής, σημαίνει μια Κύπρο χωρίς εγγυήσεις.
Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, τονίζοντας πως «για τρίτη φορά τον τελευταίο μήνα ενημέρωσα τα κόμματα της ελληνικής Βουλής, αυτή τη φορά σε ειδική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, που είναι η δεύτερη συνεδρίαση που κάνουμε για την Κύπρο».
Αναλυτικότερα, «συμφωνήσαμε ότι στηρίζουμε μια ορθολογική, αποτελεσματική, λειτουργική λύση του Κυπριακού, που σημαίνει μια Κύπρο χωρίς ξένα στρατεύματα κατοχής, σημαίνει μια Κύπρο χωρίς εγγυήσεις.
Συμφωνήσαμε, επίσης, να εντείνουμε την ανταλλαγή γνωμών ανάμεσα στα κόμματα και στους ειδικούς που διαθέτει το κάθε κόμμα και να διασφαλίσουμε την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία ανάμεσά μας», ανέφερε ο υπουργός.
Όπως τόνισε ο κ. Κοτζιάς, «η λύση του Κυπριακού στηρίζεται και πρέπει να στηρίζεται με ομοψυχία από τη χώρα μας που στέκεται δίπλα στον κυπριακό λαό και στην κυπριακή κυβέρνηση».
Στη συνέχεια, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, σημείωσε πως το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής συζήτησε, επίσης, για τις προετοιμασίες που γίνονται ενόψει των συναντήσεων στις 9 και 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη. «Ανέλυσα τα πρακτικά προβλήματα που υπάρχουν μπροστά μας και τον τρόπο που μεθοδεύει τη λύση τους η ελληνική κυβέρνηση», είπε.
Σε ερώτηση σχετικά με τον αν, ως υπουργός Εξωτερικών, θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα στην Τουρκία, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε: «Εμείς θέλουμε πάντα ένα γείτονα που να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο δημοκρατικός και περισσότερο εξευρωπαϊσμένος. Θέλουμε έναν γείτονα, ο οποίος να μην είναι νευρικός και ν’ αντιλαμβάνεται ότι τα μακρόχρονα συμφέροντά του είναι να στηρίζεται κι εκείνος στο Διεθνές Δίκαιο και να μην το ανατρέπει».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης