Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Η Ελλάδα πληρώνει όλα αυτά τα χρόνια επιλογές που όλοι γνωρίζουν ότι ωφέλησαν τη Γερμανία

Κουρουμπλής: Η Ελλάδα πληρώνει όλα αυτά τα χρόνια επιλογές που όλοι γνωρίζουν ότι ωφέλησαν τη Γερμανία
Εάν το 2010 η τότε ελληνική κυβέρνηση λειτουργούσε διαφορετικά, θα ήταν διαφορετικά σήμερα τα πράγματα είπε ο κ.Κουρουμπλής
Την θέση ότι η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια πληρώνει επιλογές που όλοι γνωρίζουν ότι ωφέλησαν τη Γερμανία διατύπωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής.
«Είναι κατανοητή σε εμάς πλήρως η συμπεριφορά - όλον αυτόν τον καιρό - και οι επιλογές της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Schaeuble ότι δεν έχει κατανόηση απέναντι στην Ελλάδα «όταν ο Αλέξης Τσίπρας επιρρίπτει στη γερμανική κυβέρνηση ότι θέλει να βλάψει τους Έλληνες συνταξιούχους», υποστήριξε ότι «αν το 2010 η τότε ελληνική κυβέρνηση λειτουργούσε διαφορετικά, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα και για τη Γερμανία και για άλλους στην Ευρώπη που σήμερα μας δείχνουν το δάχτυλο».
Ερωτηθείς για τον εντοπισμό στο λιμάνι του Πειραιά δύο εμπορευματοκιβωτίων που περιείχαν περισσότερα από 1 εκατ. πακέτα λαθραία τσιγάρα, ο κ.Κουρουμπλής είπε ότι «οργανώνουμε και αξιοποιούμε τα σύγχρονα μέσα που αυξάνουν τις δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος».
Σε ό,τι αφορά τους στρατηγικούς στόχους του υπουργείου ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε ότι θα δοθεί βάρος στην «αναβάθμιση της εκπαίδευσης, ώστε να έχουμε στελέχη για το ναυτικό, που τα επόμενα 10 χρόνια θα έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση» και στην «προσπάθεια να απεμπλακεί η κατάσταση στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, να δημιουργήσουμε οικονομική δραστηριότητα και κυρίως θέσεις εργασίας, γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση και για επισκευή και για κατασκευή πλοίων και η Ελλάδα δε μπορεί να είναι έξω από αυτή την προσπάθεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης