Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας: Μάχη η διαπραγμάτευση, θα υπάρξουν και συμβιβασμοί – Δεν θα εφαρμοστούν νέα μέτρα

tags :
Ρήγας: Μάχη η διαπραγμάτευση, θα υπάρξουν και συμβιβασμοί – Δεν θα εφαρμοστούν νέα μέτρα
Ο Schaeuble πιέζει να μην υπάρξει από την κυβέρνηση καμία στήριξη στους πολίτες γιατί ενοχλείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είπε ο κ.Ρήγας
Την θέση ότι η διαπραγμάτευση είναι μια μάχη, μια ισχυρή σύγκρουση σε πολιτική επίπεδο, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν και συμβιβασμοί διατύπωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Ρήγας, ο οποίος ωστόσο υποστήριξε πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα.
«Είναι προφανές πως η διαπραγμάτευση είναι μία μάχη, μία ισχυρή σύγκρουση σε πολιτικό επίπεδο.
Εμείς επιλέξαμε να μην αποχωρήσουμε αλλά να δώσουμε τη μάχη αυτή και έχουμε καταφέρει να τη δίνουμε σήμερα με καλύτερους όρους απ΄ότι ενάμιση χρόνο πριν.
Σε μία μάχη προφανώς θα χρειαστεί να γίνουν και συμβιβασμοί, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι δυνατόν εφαρμοστούν νέα μέτρα ή να απομακρυνθούμε από το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά.
Αφ’ ενός επειδή δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία και αφ’ ετέρου επειδή αυτές οι πολιτικές έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν και έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές, αποτυχημένες και καταστροφικές» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ο κ.Ρήγας.
Ερωτηθείς για τις ενστάσεις από τους δανειστές στις παροχές της κυβέρνησης ο κ.Ρήγας είπε ότι «ο σκληρός πυρήνας που εκφράζει ο Schaeuble επιδιώκει να στρέψει την ήδη δύσκολη συμφωνία που εφαρμόζουμε  σε άλλα πεδία, που θα ενισχύουν τη δική του σκληρή πολιτική λιτότητας και δημοσιονομικών περιορισμών».
«Προσπάθησαν να το κάνουν στην α’ αξιολόγηση, προσπαθούν να το κάνουν και τώρα.
Οι ενστάσεις που ακούγονται για την απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα νησιά που σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης είναι προσωπική άποψη του Schaeuble.
Το αποδεικνύουν οι δηλώσεις Moscovici, Sapin και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων που δεν είχαν καμία αντίρρηση στις παροχές αυτές.
Ο Schaeuble πιέζει να μην υπάρξει από την ελληνική κυβέρνηση καμία στήριξη στους πολίτες της χώρας, γιατί ενοχλείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Πριν από ενάμισι χρόνο ο σκληρός πυρήνας του Schaeuble επέβαλε ευρέως τις αντιλήψεις του και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν μόνη της μέσα στην Ευρώπη.
Σήμερα αυτό έχει αλλάξει και προφανώς ενοχλεί.
Είναι κρίμα που με αυτό τον σκληρό πυρήνα συμπορεύεται και η ΝΔ, η οποία ενώ είχε βγάλει non paper για την υπερψήφιση των νέων μέτρων, άλλαξε την απόφασή της μετά τις δηλώσεις Schaeuble» τόνισε ο κ.Ρήγας.
Ερωτηθείς για τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Βερολίνο και Άγκυρα ο κ.Ρήγας είπε «ότι τέτοιες ενέργειες δημιουργούν αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη» και ότι «η χώρα μας αποδεικνύεται πόλος σταθερότητας και ειρήνης κι αυτό οφείλεται στην εξωτερική πολιτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης